Με τι καιρό θα κάνουμε Τσικνοπέμπτη - Η τελευταία πρόγνωση της ΕΜΥ (χάρτης)

Τσικνοπέμπτη αύριο (7/3) και πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν πληροφορίες για το σκηνικό του καιρού που θα επικρατήσει στην περιοχή τους προκειμένου να ξέρουν εάν θα στρώσουν τραπέζι στην αυλή ή το μπαλκόνι ή μέσα στο σπίτι.

Σε χθεσινή του ανάρτηση στο Twitter ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς κάνει λόγο για άστατο καιρό σε ορισμένες περιοχές, με τα μετεωρολογικά δεδομένα ωστόσο να μην καθιστούν απαγορευτικό το… παραδοσιακό τσίκνισμα.

«Την Τετάρτη λίγα φαινόμενα , ενώ την Τσικνοπέμπτη ο καιρός θα είναι άστατος κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια . Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός», αναφέρει μεταξύ άλλων ο διευθυντής της ΕΜΥ.

Από την πλευρά του ο παρουσιαστής καιρού της ΕΡΤ3, Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε στην πρόγνωσή του πως από «την νύχτα της Τετάρτης προς το ξημέρωμα της Τσικνοπέμπτης θα έχουμε και μια σχετική πτώση της θερμοκρασίας. Οπότε οι όποιες βροχές εκδηλώνονται στα πεδινά, δεν αποκλείεται να έχουν και τη μορφή χιονόνερου στα ορεινά, ημιορεινά, ίσως και κάποιες παροδικές χιονοπτώσεις σε ορεινές περιοχές. Στην Ήπειρο, την δυτική Θεσσαλία και την δυτική Στερεά, επίσης θα βγάλει κάποιες μπόρες βροχής χαμηλά και μπόρες χιονιού στα ορεινά».

Η τελευταία πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τσικνοπέμπτη (7/3)

Στη Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ από το μεσημέρι θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στο Ιόνιο, τα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά και την Κρήτη αυξημένες νεφώσεις τις πρωινές ώρες με την εκδήλωση τοπικών βροχών στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Θεσσαλία.

Βαθμιαία μέχρι το μεσημέρι νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθώς και το Αιγαίο με την εκδήλωση τοπικών βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων στην ανατολική Θεσσαλία, τη Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν στα βόρεια και θα συνεχίσουν να εκδηλώνονται στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και το Αιγαίο (και κυρίως στα βόρεια και ανατολικά).

Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά ορεινά σε υψόμετρο άνω των 900 μέτρων. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα τοπικά 5 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 ενισχυόμενοι από το μεσημέρι σε 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ στα βόρεια θα γίνουν βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα βόρεια θα φτάσει τους 13 με 15 βαθμούς, στα δυτικά τους 16 με 18 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

καιρός τσικνοπέμπτη