Στον ανακριτή σήμερα η 38χρονη που μαχαίρωσε και σκότωσε τον 43χρονο στη Χαλκίδα

Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στις 10:00 η 38χρονη που μαχαίρωσε και σκότωσε τον 43χρονο ξυλουργό Σάκη Νικολάου στη Χαλκίδα.

Στο μεταξύ, η στιγμή που καταφθάνουν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ αλλά και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αποτυπώνεται σε νέο βίντεο μετά την άγρια δολοφονία.

Οι αστυνομικοί βρήκαν τον άνδρα πεσμένο σε εμβρυακή στάση, έχοντας καρφωμένο το μαχαίρι στην πλάτη, ενώ στο σημείο βρισκόταν και η δράστιδα, στην οποία πέρασαν χειροπέδες.

Την άγρια δολοφονία είδε μπροστά στα μάτια της η σύζυγος του θύματος, η οποία εκείνη την ώρα βρισκόταν στο μπαλκόνι και άρχισε να ουρλιάζει. Αμέσως, κάλεσε την Αστυνομία αλλά ήταν ήδη αργά.

Ήταν φίλοι από παιδιά το θύμα με τον σύζυγο της γυναίκας που τον σκότωσε

Κατηγορηματικά διαψεύδει η πλευρά του θύματος τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, που έκαναν λόγο για ερωτικό δεσμό ανάμεσα στον νεκρό, τον 43χρονο ξυλουργό και την 39χρονη.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Αθανάσιος Τάρτης, απέρριψε τις πληροφορίες αυτές, τονίζοντας ότι η γυναίκα που μαχαίρωσε τον 43χρονο ξυλουργό στο επάγγελμα, τον παρενοχλούσε συστηματικά με ερωτικό κίνητρο, αλλά δεν υπήρχε δεσμός.

Σύμφωνα με μαρτυρίες φίλων του, ο 43χρονος Σάκης Νικολάου, ξυλουργός στο επάγγελμα, ήταν μία συγκροτημένη προσωπικότητα και αφοσιωμένος στην επιχείρησή του και τη σύζυγό του.

Η δολοφόνος, κόρη ψάλτη και ανιψιά μητροπολίτη, έχει κατάστημα στην παραλία της Χαλκίδας, το οποίο αυτή την περίοδο είναι κλειστό, ενώ στο παρελθόν είχε λειτουργήσει ως κατάστημα με εκκλησιαστικά είδη.

Είναι και η ίδια παντρεμένη και μάλιστα ο σύζυγός της είχε φιλικές σχέσεις με το θύμα. «’Ηταν φίλοι από μικρά παιδιά, μιας και κατάγονταν από το ίδιο χωριό, τα Λουκίσια» αναφέρει κάτοικος της περιοχής.

Το θύμα και ο σύζυγος της δολοφόνου ήταν πολύ καλοί φίλοι

Η Ρία Καλτσά, πρόεδρος του χωριού Λουκίσια, από το οποίο κατάγονται τόσο το θύμα όσο και ο σύζυγος της δράστιδoς, είπε ότι οι δυο άντρες διατηρούσαν πολύ καλές σχέσεις, ήταν φίλοι και έκαναν παρέα. «Η είδηση έχει σοκάρει όλο το χωριό, είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι και οι δυο οικογένειες δεν είχαν δώσει αφορμές στο παρελθόν.

«Ο Σάκης (σ.σ. το θύμα) ήταν ένα εξαίρετο παιδί με το χαμόγελο στα χείλη, καλόκαρδος και εξυπηρετικός πολύ απέναντι στους συγχωριανούς του. Ήταν προσωπικός μου φίλος» προσέθεσε.

Ο 43χρονος ξυλουργός παντρεύτηκε πριν από τρία χρόνια, ενώ η 39χρονη δράστις έχει σύζυγο που ασχολείται με αλουμίνια. Μαζί απέκτησαν δύο παιδιά.

Όσο για τα αίτια του φονικού, η κυρία Καλτσά δήλωσε κατηγορηματικά ότι στο χωριό δεν είχε ακουστεί το παραμικρό και ενδεχομένως την αλήθεια να την γνωρίζουν ελάχιστα άτομα.

«Ήξερα ότι τον παρενοχλούσε, αλλά δεν περίμενα ότι θα φτάσει σε αυτό το σημείο» λέει η σύζυγος του θύματος

Όπως υποστηρίζει, εν τω μεταξύ, η σύζυγος του 43χρονου, η δράστις παρενοχλούσε το θύμα για αρκετά μεγάλο διάστημα -κάτι που ίδια γνώριζε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να φανταστεί πως θα έφτανε μέχρι το έγκλημα.

«Είμαι συντετριμμένη. Ήξερα ότι αυτή η γυναίκα παρενοχλούσε στο παρελθόν τον άνδρα μου. Δεν περιμέναμε ποτέ, όμως, ότι θα φτάσει σε αυτό το σημείο» ήταν τα πρώτα λόγια της συζύγου του αδικοχαμένου επιχειρηματία μετά τη δολοφονία.

Παράλληλα, ο δικηγόρος της οικογένειας του 43χρονου, Αθανάσιος Τάρτης, διαψεύδει κατηγορηματικά πως η δολοφόνος και το θύμα είχαν ερωτικό δεσμό και αποκαλύπτει πως η 39χρονη παρενοχλούσε συστηματικά τον επιχειρηματία από το 2021.

Όπως λέει ο κ. Τάρτης, η δράστις δεν σταμάτησε εκεί και έφτασε στο σημείο να τον απειλεί, παρ’ όλο που ο 43χρονος είχε αναφέρει στη σύζυγό του τι συνέβαινε, ενώ για όλα αυτά είχε ενημερωθεί και ο σύζυγος της 39χρονης.

«Από το τέλος του 2021, αρχές του 2022, το θύμα είχε έρθει στο γραφείο μου εν γνώσει της συζύγου του και εν γνώσει και του συζύγου της δράστιδος, ζητώντας πραγματικά να λάβουμε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της, για να σταματήσει να τον παρενοχλεί. Δεν έγιναν ασφαλιστικά μέτρα, γιατί ο σύζυγος τότε της δράστιδος παρενέβη και θεωρήσαμε ότι η υπόθεση έχει τακτοποιηθεί» προσέθεσε.

Ακόμη, ο κ. Τάρτης τόνισε πως το θύμα ήταν ο καλύτερος φίλος του συζύγου της 39χρονης, καθώς κατάγονται από το ίδιο χωριό και μιλά για ένα προμελετημένο και καλά σχεδιασμένο έγκλημα.

«Από τότε μέχρι τώρα δεν είχαμε σοβαρές οχλήσεις. Θεωρήσαμε, λοιπόν, πως είχε λήξει. Τώρα, αν υπήρχαν άλλου είδους ενοχλήσεις, τις οποίες εμείς οι υπόλοιποι δεν μάθαμε ποτέ, αυτό δεν μπορούμε να το ξέρουμε. Θα φανεί, όμως, γιατί αντιλαμβάνεστε ότι θα ανοίξουν τα τηλέφωνα και τα τηλέφωνα τις περισσότερες φορές λένε τα πάντα» .

Και συνέχισε: «Η σύζυγος είδε όλο το σκηνικό και είναι τρομερό να βλέπεις τον σύζυγό σου να σφαγιάζεται κυριολεκτικά. Και πρέπει εδώ να πούμε ότι πρόκειται για μια άψογα σχεδιασμένη και εκτελεσμένη ενέργεια, που δείχνει έναν άνθρωπο με ιδιαίτερη οξυδέρκεια, με ιδιαίτερη λογική, γιατί τον περίμενε έξω από το σπίτι, τον χτύπησε πισώπλατα και τον ακολούθησε για να τον αποτελειώσει. Αυτό δείχνει, πρώτον, άνθρωπο αποφασισμένο και δεύτερον, με καλό σχεδιασμό. Ο σύζυγος της δράστιδος γνωρίζω ότι έχει κληθεί να καταθέσει. Είναι ένα χωριό 1.000 κατοίκων. Από το ίδιο χωριό είναι όλοι. Ο σύζυγος της δράστιδος είναι ίσως ο καλύτερος φίλος του θύματος».

Εν τω μεταξύ, σε κατάσταση πλήρους σύγχυσης βρίσκεται η δράστις του άγριου φονικού, η οποία από το πρωί καταθέτει στην Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκίδας για τη δολοφονία του 43χρονου.

Σύμφωνα με όσα υποστήριζει ο δικηγόρος της 39χρονης, κ. Θέμης Κωντσιλίδης, η κατηγορούμενη είναι σε άσχημη ψυχική κατάσταση, με αποτέλεσμα να μην έχει δώσει ακόμα λεπτομέρειες για το στυγερό έγκλημα.

Παράλληλα, ο κ. Κωντσιλίδης αναφέρει πως η δράστις, παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών, παρακολουθείται από ψυχίατρο τους τρεις τελευταίους μήνες.