Πτολεμαΐδα: Ξεσπά ο παππούς του βρέφους - «Γιατί δεν κράτησαν το μωρό; Η νοσοκόμα είπε να του δώσουμε depon»

«Γιατί δεν το δέχτηκαν το μωρό από το να κάθεται μέσα στο σπίτι;» αναρωτιέται ο παππούς του 15 μηνών βρέφους που έχασε τη ζωή του στο Γενικό Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Ο παππούς του άτυχου βρέφους, μετά την τραγωδία μίλησε στο MEGA και στην εκπομπή livenews, αναφέροντας όσα δραματικά συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες.

Όπως τόνισε το μωρό είχε 40 πυρετό, βγήκε αρνητικό στο τεστ κορωνοϊού και θετικό στο τεστ της γρίπης, ενώ κατήγγειλε πως η νοσοκόμα συμβούλευσε να επιστρέψει σπίτι το παιδί και να του δώσουν οι γονείς Depon.

Tο βράδυ της Τρίτης 2 Ιανουαρίου, το βρέφος ανέβασε και πάλι 40 πυρετό και έκανε εμετό. Οι γονείς πήγαν το παιδί ξανά στο νοσοκομείο.

«Δεν θέλω να προσβάλλω κανέναν, αλλά γιατί έδιωξαν δύο φορές το μωρό;» αναρωτιέται ο παππούς.

«Πήγαμε 1η του μηνός με το παιδί και μας είπαν ”εντάξει δεν έχει τίποτα” και λέω έχει 40 πυρετό και μας είπαν εντάξει είναι ιώσεις, γρίπη, πάρτε λίγο ντεπόν».

«Μου έχει μείνει αυτό. Γιατί δεν το δέχτηκαν το μωρό από το να κάθεται μέσα στο σπίτι; Έδωσαν δεύτερη φορά και μια συνταγή να για πάρει κάποια εισπνεόμενα. Πήγα στο φαρμακείο κι υπήρχε έλλειψη. Πήγα στο σπίτι και λέω στον γιο μου ”ρε παιδιά δεν υπάρχει το φάρμακο που ψάχνετε”» πρόσθεσε ο παππούς του βρέφους.

Μάλιστα όπως ανέφερε ο παππούς στο mega, του είπαν στο νοσοκομείο πως «αν κάνει εμετό και δεν πέφτει ο πυρετός και δεν τρώει τότε να το ξαναφέρετε».

Πτολεμαΐδα: ΕΔΕ για τον θάνατο του μωρού

«Ενημερώνουμε ότι στις 1/1/24 και ώρα 10:15 προσκομίστηκε από οικείους στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) Πτολεμαΐδας άρρεν 15 μηνών με εμπύρετο συνδρομή.

Διαπιστώθηκε ίωση, από διενέργεια ειδικού τεστ γρίπη τύπου Α και δόθηκε αγωγή για την ίωση και συστάσεις λόγω ανοσοκαταστολής, εξαιτίας χρόνιων νοσημάτων του, να επιστρέψει στην οικία του και να επανέλθει επί επιδείνωση των συμπτωμάτων.

Την επόμενη ημέρα, 2/1/24, προσκομίστηκε στα ΤΕΠ ώρα 21:20 λόγω επιμονής του εμπύρετου χωρίς να κριθεί αναγκαία η εισαγωγή του στην Παιδιατρική Κλινική. Εισήχθη στην κλινική μια ώρα αργότερα όταν προσκομίστηκε με ραγδαία επιδείνωση της κλινικής εικόνας.

Παρά την προσπάθεια όλων των παιδιάτρων που κλήθηκαν και αναισθησιολόγου, καθώς και επικοινωνία με ΜΕΘ παίδων, δεν κατέστη δυνατή η προγραμματισμένη μεταφορά του αγοριού στη ΜΕΘ παίδων σε εφημερεύον νοσοκομείο Θεσσαλονίκης λόγω της ραγδαίας επιδείνωσής του.

Έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τον διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας».