Ασπρόπυργος: Τρίτη σύλληψη για την αιματηρή καταδίωξη με τον νεκρό αστυνομικό - Αναζητείται ένα ακόμα άτομο

Στη σύλληψη ενός ακόμα ατόμου που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση με την αιματηρή καταδίωξη στον Ασπρόπυργο, που οδήγησε στον θανάσιμο τραυματισμό αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ, προχώρησαν οι Αρχές.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο 18χρονος συνελήφθη απογευματινές ώρες της Πρωτοχρονιάς σε περιοχή της Δυτικής Αττικής, ενώ εις βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας εγκληματικής οργάνωσης, απείθεια και διακεκριμένες κλοπές.

Ο 18χρονος φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση κλοπής οχημάτων σε Νίκαια και Πέραμα, που οδήγησε στην καταδίωξη επί της Αθηνών – Κορίνθου και είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του αστυνομικού, τον βαρύ τραυματισμό του συνεπιβάτη του και τον ελαφρύ τραυματισμό του πληρώματος του περιπολικού.

Υπενθυμίζεται ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχαν συλληφθεί επίσης ένας 17χρονος και ένας 20χρονος, οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Πλέον, αναζητείται ακόμη ένας ακόμη εμπλεκόμενος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Σύλληψη ατόμου με ένταλμα σύλληψης -που μαζί με συνεργούς του διέπραξε διαδοχικές κλοπές οχημάτων στο Πέραμα και στη Νίκαια Αττικής- για να διαφύγει τη σύλληψη ο συνεργός του ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς -συνεπεία αυτού αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., την 18η/12/2023, προσέκρουσαν σε περιπολικό, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού, τον βαρύ τραυματισμό του συνεπιβάτη και τον ελαφρύ τραυματισμό του πληρώματος του περιπολικού.

Από αστυνομικούς της Ομάδας Ο.Π.Κ.Ε. συνελήφθη απογευματινές ώρες της 1ης Ιανουαρίου 2024, σε περιοχή της Δυτικής Αττικής, 18χρονος, διότι εις βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για αδικήματα της σύστασης και συμμορίας εγκληματικής οργάνωσης, απείθεια, διακεκριμένες κλοπές.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε εις βάρος του, οδηγείται στην αρμόδια αρχή».