Νέα χτυπήματα στο Μπέλγκοροντ μετά τους βομβαρδισμούς του Κιέβου - Ένας νεκρός και επτά τραυματίες

Νέα πλήγματα σήμερα στο Μπέλγκοροντ της δυτικής Ρωσίας, είχαν σαν συνέπεια να σκοτωθεί ένας άνθρωπος και να τραυματιστούν άλλοι πέντε, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κυβερνήτης Βιάτσεσλαβ Γκλαντκόβ στο κανάλι του στο Telegram, προσθέτοντας πως το σύστημα αεράμυνας κατέρριψε οκτώ πυραύλους πάνω από το Μπέλγκοροντ.

«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, υπάρχει ένα άτομο που σκοτώθηκε – ένας άνδρας οδηγούσε σε ένα αυτοκίνητο όταν ένα βλήμα εξερράγη δίπλα του. Πέθανε επί τόπου με τραύματα από θραύσματα», έγραψε ο Γκλαντκόβ, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους φίλους του νεκρού.
Επιπλέον, τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σε μια έκθεση αυτοκινήτων, ενώ άλλη μια γυναίκα που βρισκόταν σε λεωφορείο, τραυματίστηκε στο χέρι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Αυτός ο βομβαρδισμός του Μπέλγκοροντ και της ευρύτερης περιοχής ήταν ο τρίτος σήμερα. Νωρίτερα το μεσημέρι, το ρωσικό σύστημα αεράμυνας κατέρριψε τέσσερις ουκρανικούς πυραύλους και μία ώρα αργότερα άλλους πέντε, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνθρωποι από τα θραύσματα.

Η Μόσχα κατηγορεί το Κϊεβο για τα χτυπήματα αυτά, ενώ έχουν προηγηθεί οι ρωσικοί βομβαρδισμοί – νωρίτερα σήμερα – σε Κίεβο και Χάρκοβο.