Επεισόδια στου Ρέντη: Έκαναν πλιάτσικο σε σκάφη και πήραν μόνο τις ναυτικές φωτοβολίδες

Χτυπήματα σε σκάφη που σταθμεύουν σε μαρίνες τα οποία ενδέχεται να συνδέονται με την επίθεση των χούλιγκανς την περασμένη Πέμπτη στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στου Ρέντη, που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός 31χρονου άνδρα των ΜΑΤ, εξετάζουν οι αρχές, καθώς προκύπτει πως από αυτά λείπουν οι ναυτικές φωτοβολίδες.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το MEGA και η εκπομπή Live News, τα χτυπήματα σημειώθηκαν στις 4, 5 και 6 Δεκεμβρίου, δηλαδή λίγα 24ωρα πριν τα επεισόδια, πάντα μεταμεσονύχτιες ώρες, όταν η μαρίνα «Δ» στις Τζιτζιφιές ήταν άδεια από κόσμο και οι ιδιοκτήτες βρίσκονταν στα σπίτια τους. Οι δράστες, πήραν τα σκάφη που ήταν αραγμένα στη Μαρίνα με τη σειρά και όπως λένε οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες, έψαξαν, βρήκαν και πήραν τις ναυτικές φωτοβολίδες που υπήρχαν μέσα σε ντουλάπια, για λόγους ασφαλείας.

Δείτε βίντεο:

Όπως λένε τα θύματα, η συγκεκριμένη Μαρίνα δεν επιτηρείται από κάμερες ασφαλείας και οι δράστες χτύπησαν στις αρχές του μήνα 3 φορές ανενόχλητοι. Τα σκάφη τους, χωρίς ναυτικές φωτοβολίδες, απαγορεύεται να ταξιδέψουν και όπως σημειώνουν «πήραν μόνο τις φωτοβολίδες. Υπήρχαν μέσα στα σκάφη πράγματα αξίας, που ούτε καν τα πειράξανε. Αυτό έγινε το βράδυ της 4ης Δεκεμβρίου, το ανακάλυψα στις 09:00 το πρωί της επόμενης ημέρας», είπε στο MEGA ιδιοκτήτης σκάφους.

Πίσω τους οι δράστες άφησαν εκτεταμένες ζημιές, όπως πόρτες διαλυμένες και παραβιασμένες, ξύλινα ντουλάπια στα ενδότερα ανοιχτά, στο πάτωμα βρέθηκαν από κουτιά με εργαλεία μέχρι σωσίβια και ρούχα ενώ τα λουκέτα που υπήρχαν ήταν σπασμένα.

Οι δράστες παραμένουν ασύλληπτοι και οι ιδιοκτήτες των σκαφών σκέφτονται τις τελευταίες μέρες το κόστος των ζημιών, αφού όπως τονίζουν δεν έχουν να περιμένουν αποζημιώσεις. Κάποιοι από τους ιδιοκτήτες έχουν δώσει κατάθεση στην αστυνομία και περιμένουν να μάθουν την άγνωστη αλήθεια.

Οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται, οι ιδιοκτήτες των σκαφών ολοκληρώνουν τον απολογισμό της καταστροφής και αυτές οι εικόνες, πυροδοτούν συζητήσεις και σενάρια για τη σκοπιμότητα των καταδρομικών επιθέσεων.

Έριξε και ο αδερφός του 18χρονου φωτοβολίδα – Πυρίτιδα στα χέρια του μάνατζερ τράπερ

Εν τω μεταξύ, αρχίζει να συμπληρώνεται σιγά σιγά το παζλ των εμπλεκομένων στα επεισόδια που έγιναν έξω από το «Μελίνα Μερκούρη» στον Ρέντη κατά τα οποία τραυματίστηκε σοβαρά ο 31χρονος αστυνομικός ο οποίος συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του.

Οι ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν σε εκτοξευτήρα φωτοβολίδας αποτυπώματα και DNA του 16χρονου αδερφού του καθ’ ομολογίαν δράστη, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες είχε κληθεί από τις Αρχές προκειμένου να εξεταστεί.

Όπως αποδείχθηκε λοιπόν, ο αδερφός του 18χρονου, κρατούσε τουλάχιστον μία από τις φωτοβολίδες που χρησιμοποιήθηκαν τη νύχτα των επεισοδίων. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και από το τεστ πυρίτιδας που του έγινε, το οποίο βγήκε θετικό.

Αυτό που μένει τώρα να ξεκαθαριστεί είναι αφενός ο ακριβής ρόλος που είχε στα επεισόδια και αφετέρου αν η φωτοβολίδα η οποία χρησιμοποίησε είναι αυτή που τελικά τραυμάτισε βαρύτατα τον αστυνομικό, αν και ο αδερφός του είχε παραδεχθεί τις προηγούμενες ημέρες ότι ήταν η δικιά του φωτοβολίδα αυτή που καρφώθηκε στο μηρό του 31χρονου.

Δύο ενδεχόμενα που εξετάζονται είναι ή την φωτοβολίδα να την κρατούσαν τελικά μαζί τα δύο αδέρφια ή τα υπολείμματα του σωλήνα που έχουν εντοπιστεί από τις Αρχές (πάνω στα οποία βρέθηκε το DNA του 16χρονου) να μην προέρχονται από τη φωτοβολίδα που τραυμάτισε τον αστυνομικό.

Επιπλέον, στο κάδρο των ερευνών έχει μπει και ένας 26χρονος μάνατζερ τράπερ ο οποίος, κατά την εξέτασή του από τους αστυνομικούς, αρνήθηκε τη συμμετοχή του στα επεισόδια, εντούτοις οι Αρχές φέρονται να έχουν στη διάθεση τους στοιχεία που δείχνουν το αντίθετο.

Ειδικότερα, μετά από σχετικό τεστ που έγινε, εντοπίστηκε στα χέρια του πυρίτιδα.

Τα νέα στοιχεία τέθηκαν ήδη στη διάθεση των δικαστικών αρχών και αξιολογούνται, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα για την ταυτοποίηση του «καθοδηγητή», του ανθρώπου δηλαδή που, σύμφωνα με την κατάθεση του 18χρονου, τους καθοδήγησε στην επίθεση κατά των αστυνομικών και τους προμήθευσε με τα «πολεμοφόδια».

Στη φυλακή ο 18χρονος

Εν τω μεταξύ στη φυλακή οδηγήθηκε χθες Πέμπτη (14/12) ο 18χρονος που κατηγορείται ότι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα στον νεαρό αστυνομικό προκαλώντας τον βαρύτατο τραυματισμό του.

Ο 18χρονος άλλαξε την αρχική του υπερασπιστική γραμμή και δέχθηκε να μιλήσει για τους ανθρώπους που του «όπλισαν» το χέρι και είχαν τον ρόλο «καθοδηγητή» με αντάλλαγμα όμως την ένταξη του σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων.

Ωστόσο, το αίτημά του απορρίφθηκε, καθώς ο νεαρός είναι ήδη κατηγορούμενος και ως εκ τούτου, κρίθηκε ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος.

Τι είπε στην απολογία του

Χθες, ο συνήγορος υπεράσπισης του 18χρονου, Απόστολος Λύτρας, δήλωσε ότι με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως κρίθηκε ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να τεθεί σε καθεστώς προσωρινής κράτησης.

Ο κατηγορούμενος «έδωσε όλες τις εξηγήσεις που του ζητήθηκαν από την κυρία ανακρίτρια, είπε με κάθε λεπτομέρεια τι ακριβώς συνέβη», είπε ο κ. Λύτρας.

Ο 18χρονος υποστήριξε ότι βρέθηκε στον συγκεκριμένο αγώνα χωρίς να γνωρίζει ότι πρόκειται να γίνουν επεισόδια. Ξαφνικά, στο δεύτερο σετ του αγώνα άνοιξε η πόρτα και είδε περίπου 100 άτομα να βγαίνουν εκτός γηπέδου, κάτι που έκανε και ο ίδιος και ένα άτομο του έδωσε τη ναυτική φωτοβολίδα.

Για το άτομο που του έδωσε τη φωτοβολίδα

Ο κατηγορούμενος δεν κατονόμασε το άτομο που του έδωσε τη φωτοβολίδα. «Είπε ότι φόραγε μία μάσκα full face και δεν τον γνώριζα». Ερωτηθείς για το εάν μπορεί να καταλάβει από τη φωνή ποιος είναι, ο κ. Λύτρας απάντησε αρνητικά.

Στη συνέχεια, ο 18χρονος ισχυρίστηκε ότι βρέθηκε σε απόσταση περίπου 70 μέτρων από τους αστυνομικούς. «Η πρόθεσή του ήταν να πετάξει τη φωτοβολίδα ψηλά όπως και άλλοι πέταξαν ψηλά φωτοβολίδες, η φωτοβολίδα του τράβηξε στο χέρι, έπεσε στο έδαφος μπροστά του στα δύο μέτρα και τη συνέχεια την ξέρετε όλοι», υποστήριξε ο συνήγορος υπεράσπισης.

Παράλληλα, είπε ότι ταυτόχρονα έφυγε και μια άλλη φωτοβολίδα από κάποιον ο οποίος ήταν ακριβώς δεξιά του.

Ζητά συγγνώμη από τον αστυνομικό και την οικογένειά του

Ο 18χρονος ζήτησε συγγνώμη από τον αστυνομικό και την οικογένειά του για όσα συνέβησαν.

«Ανέφερε ότι το μόνο του μέλημα, η ευχή του είναι ο αστυνομικός να πάει όσο καλύτερα γίνεται στην υγεία του, ότι ζητάει συγγνώμη από τον αστυνομικό και από την οικογένειά του για όλο αυτό το οποίο έχει συμβεί και ότι δεν είχε συμμετάσχει ποτέ ξανά σε επεισόδια», κατέληξε ο κ. Λύτρας.

Η δεύτερη φωτοβολίδα

Ο έτερος συνήγορος υπεράσπισης του 18χρονου Στέλιος Αυγέρης ανέφερε ότι ο κατηγορούμενος είπε τα ίδια πράγματα, με μία παραλλαγή που αφορά στη δεύτερη φωτοβολίδα που έφυγε ταυτόχρονα.

«Οι φωτοβολίδες κατά δήλωση και των αστυνομικών των παρευρισκομένων στα επεισόδια ήταν πάνω από 10-12. Κάνουμε λόγο για τη δεύτερη φωτοβολίδα η οποία έφυγε ταυτόχρονα με του 18χρονου κατηγορουμένου» ανέφερε.

Ο 18χρονος, σύμφωνα με τον συνήγορό του, δεν γνωρίζει όσους μετείχαν στα επεισόδια, που φορούσαν διακριτικά, full face, καπέλα, κουκούλες, μάσκες.

«Δεν είχε πρόθεση να πάει να διαπράξει τέτοιου είδους εγκλήματα, αδικήματα. Ήταν ο μόνος που ήταν με μη κεκαλυμμένα τα χαρακτηριστικά, χωρίς γάντια, χωρίς τίποτα», ανέφερε.