Στη φυλακή Ρομά που κυκλοφορούσε ελεύθερος ενώ είχε καταδικαστεί για ληστεία ηλικιωμένου

Για περισσότερο από τέσσερα χρόνια κυκλοφορούσε ελεύθερος στη Ρόδο ένας Ρομά, παρ’ όλο που είχε καταδικαστεί τελεσίδικα για συνέργεια σε ληστεία και πρόκληση επικίνδυνης σωματική βλάβης, που είχε γίνει στο νησί των ιπποτών στις 22 Ιουλίου του 2018. Τότε, ο 24χρονος -σήμερα- δράστης, μαζί με έναν συνομήλικό του και έναν 14χρονο, χτύπησαν την πόρτα ενός 77χρονου και του ζήτησαν ένα ποτήρι νερό.

Όμως, προσπάθησαν να αρπάξουν από το λαιμό του μία χρυσή αλυσίδα και, όταν ο ηλικιωμένος αντιστάθηκε, τον χτύπησαν με ένα ξύλο στο κεφάλι και στο αριστερό χέρι. Ενάμισι χρόνο μετά, στις 25 Ιανουαρίου του 2020, οι δράστες εντοπίστηκαν και προσήχθησαν στην ανακρίτρια Ρόδου για να απολογηθούν, αλλά στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι και μόνο στον έναν επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Στο μεταξύ, όμως, έγινε η δίκη τους και στους δυο βαθμούς και καταδικάστηκαν ερήμην, αφού κανείς δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

Σε βάρος των δυο ενηλίκων εκκρεμούσε η απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου Κακουργημάτων, με την οποία είχαν καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης εννέα ετών. Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας εντόπισαν τον έναν από τους φυγόποινους την Πέμπτη, του πέρασαν χειροπέδες και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, ο οποίος έδωσε εντολή για τον εγκλεισμό του σε σωφρονιστικό κατάστημα όπου θα εκτίσει την ποινή που του είχε επιβληθεί σε δεύτερο βαθμό.

Συνέλαβαν δυο φυγόποινους

Στην Τρίπολη, συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης από αστυνομικούς της Ασφάλειας ένας 22χρονος Έλληνας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σπάρτης, με την οποία είχε καταδικαστεί για κλοπή και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Ο νεαρός φυγόποινος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης.

Στην Κάλυμνο, συνελήφθη από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος ένας 47χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δωδεκανήσου για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.