Ανατροπή στην υπόθεση θανάτου της Φαίης Μπακογιώργου - Συνελήφθησαν η μητέρα, η αδερφή της και η σπιτονοικοκυρά

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου της 23χρονης Φαίης Μπακογιώργου στην Κυψέλη η οποία είχε βρεθεί νεκρή και τυλιγμένη σε μία κουβέρτα στις αρχές Οκτωβρίου του 2021 καθώς, όπως έγινε γνωστό, σήμερα Τετάρτη συνελήφθησαν η μητέρα της, η αδερφή της καθώς και η κοπέλα που τη φιλοξενούσε.

Οι συλλήψεις έγιναν έπειτα από έρευνα του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, η οποία ξεκίνησε μετά από μήνυση που κατέθεσε ο πατέρας της 23χρονης.

Οι τρεις γυναίκες είναι αντιμέτωπες με βαρύτατες κατηγορίες: για δύο ανθρωποκτονίες -τη δολοφονία της 23χρονης και μίας ηλικιωμένης γυναίκας- καθώς και για εμπορία ανθρώπων.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις η υπόθεση παίρνει άλλη τροπή καθώς, όπως φαίνεται, πίσω από τον θάνατο της 23χρονης μητέρας τριών παιδιών κρύβονταν οι δικοί της άνθρωποι, αυτοί που θα έπρεπε κανονικά να την προστατεύουν.

Η δικηγόρος, κυρία Βούλα Δημητριάδου, μιλώντας στο protothema.gr, δήλωσε σχετικά: «Η μητέρα της 23χρονης, η αδερφή της καθώς και η σπιτονοικοκυρά που την φιλοξενούσε συνελήφθησαν και κατηγορούνται για σοβαρότητας κακουργηματικές πράξεις. Η μητέρα της κατηγορείται για ανθρωποκτονία. Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού κατηγορείται για ανθρωποκτονία, για επικίνδυνη σωματική βλάβη καθώς και για εμπορία ανθρώπων καθώς φέρεται να την εξέδιδε. Η αδερφή της κατηγορείται για συνέργεια σε εμπορία ανθρώπων».

Το χρονικό της δολοφονίας

Στις 8 Οκτωβρίου του 2021 η 23χρονη Φαίη Μπακογιώργου έγκυος στο 4ο παιδί της βρέθηκε νεκρή, παρατημένη και τυλιγμένη σε μία κουβέρτα στην Κυψέλη.

Η ταυτοποίησή της άτυχης κοπέλας καθυστέρησε πάρα πολύ και έγινε από ένα άτομο του συγγενικού της περιβάλλοντος στις 23 Νοεμβρίου 2021.

Η σορός της Φαίης βρέθηκε περίπου 500 μέτρα μακριά από το διαμέρισμα στο οποίο φιλοξενούνταν μαζί με τα τρία παιδιά της, την αδελφή της, τον ανιψιό της και μία ακόμη γυναίκα ηλικιωμένη, η οποία απεβίωσε μετά τον θάνατο της 23χρονης, από άγνωστα αίτια.

Ο πατέρας της από την πρώτη στιγμή έλεγε πως ήταν βέβαιος πως η κόρη του είχε δολοφονηθεί, καθώς βρέθηκε τυλιγμένη με κουβέρτα, φορώντας την πιτζάμα της. Το αρχικό πόρισμα του ιατροδικαστή μιλούσε για ισχαιμικό επεισόδιο