Την Τέταρτη (22/5) η διεξαγωγή των φοιτητικών εκλογών

Οι φοιτητικές εκλογές βρίσκονται προ των πυλών, καθώς αύριο, Τετάρτη 22 Μαϊου, στήνονται οι κάλπες. Οι φοιτητές θα μπορούν να προσέρχονται για να ψηφίσουν στις σχολές τους από τις 7πμ έως τις 7μμ. εκτός αν υπάρχει διαφορετική πρόβλεψη από τους φοιτητικούς συλλόγους.

Ύστερα από απόφαση του διαπαραταξιακού συμβουλίου των φοιτητών, την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα, έτσι ώστε η εκλογική διαδικασία να εξελιχθεί ομαλά και να διευκολυνθεί η συμμετοχή των φοιτητών.

Επανεκκίνηση των μαθημάτων στα αμφιθέατρα θα γίνει αφού ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων.

Πώς θα ψηφίσουν οι φοιτητές

Προκειμένου να μπορεί ένας φοιτητής να ψηφίσει, θα πρέπει να επιδεικνύει στην εφορευτική επιτροπή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης. Μόνο με πάσο ή φοιτητική ταυτότητα, απαγορεύεται η συμμετοχή στις εκλογές.

Σε περίπτωση που κάποιος φοιτητής δεν έχει μαζί του τα απαραίτητα έγγραφα – αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης – παρέχεται η δυνατότητα να συμμετάσχει στις εκλογές μόνο με βεβαίωση, που θα του χορηγηθεί από την γραμματεία του τμήματος, ύστερα από σχετικό έλεγχο της καρτέλας του φοιτητή στις Γραμματείες.

Οι αίθουσες, που θα λειτουργήσουν ως εκλογικά κέντρα για τις φοιτητικές εκλογές, θα πρέπει να έχουν ήδη ανακοινωθεί από το Δ.Σ. του Φοιτητικού Συλλόγου δύο μέρες περίπου πριν τις φοιτητικές εκλογές.