Σακίδιο με μολότοφ βρέθηκε στο ΑΠΘ - Συνελήφθη 27χρονη

Ένα σακίδιο με 7 ακεραίες αυτοσχέδιες εμπρηστικές εκρηκτικές μολότοφ εντοπίστηκαν μέσα στο κτήριο της στολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Συγκεκριμένα κοντά σε αίθουσα διδασκαλίας ένας ιδιώτης που έκανε εργασίες συντήρησης του ανελκυστήρα εντόπισε ένα σακίδιο πλάτης μέσα στο οποίο υπήρχαν δύο μαύρες σακούλες απορριμμάτων και μέσα σε αυτές υπήρχαν οι βόμβες μολότωφ.

Ενημερώθηκε αμέσως η διμοιρία που βρίσκεται κοντά στο πανεπιστήμιο αλλά και η Άμεση Δράση, καθώς επίσης και οι αρχές του Πανεπιστημίου.

Όπως διαπιστώθηκε από την προανάκριση το σακίδιο ανήκει σε μία 27χρονη στην οποία οι αρχές ασφαλείας έκαναν έλεγχο και εντόπισαν αντιασφυξιογόνα μάσκα, γάντια μάλλινα, συσκευασίες για προστασία από δακρυγόνα, tire up, καθώς επίσης έντυπο υλικό του αναρχικού χώρου , αλλά και πολλές χειρόγραφες σημειώσεις από συνελεύσεις του αναρχικού χώρου. Οι μολότοφ παραδόθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να γίνει περαιτέρω έρευνα,ενώ σε βάρος της 27χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκευή και κατοχή εμπρηστικών εκρηκτικών υλών και για το νόμο περί όπλων