Εκτός λειτουργίας έως τις 21 Οκτωβρίου η γέφυρα της Ποσειδωνίας στην Κόρινθο

Έως το Σάββατο, 21 Οκτωβρίου, θα παραμείνει εκτός λειτουργίας η γέφυρα της Ποσειδωνίας στον Ισθμό της Κορίνθου που έσπασε κατά τη βύθισή της, το απόγευμα του Σαββάτου.

Αυτό γνωστοποίησε, με νέα ανακοίνωσή της, η εταιρεία που διαχειρίζεται την γέφυρα.

Όπως σημειώνεται, θα πρέπει να ολοκληρωθούν οι εργασίες επισκευής και αποκατάστασης της γέφυρας.

IMG_20231014_205724

Η ανακοίνωση της εταιρείας:

«Σε συνέχεια της προηγούμενης ενημέρωσης σχετικά με τη διακοπή λειτουργίας της βυθιζόμενης γέφυρας Ποσειδωνίας, ενημερώνουμε τους χρήστες και τους κατοίκους της περιοχής ότι η γέφυρα θα παραμείνει εκτός λειτουργίας έως και το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εργασίες επισκευής και αποκατάστασης.

Η Εταιρεία ευχαριστεί τους χρήστες της γέφυρας και κυρίως τους κατοίκους της περιοχής για την κατανόησή τους».

Η προηγούμενη ανακοίνωση της εταιρείας:

«Η Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου ενημερώνει ότι σήμερα το απόγευμα 14.10.2023 και περί ώρας 17.00, κατά την διαδικασία της βύθισης της γέφυρας Ποσειδωνίας, προκλήθηκε μηχανολογική βλάβη στον ηλεκτροκινητήρα σε ένα από τα βαρούλκα ανύψωσης. Από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο σημείο το συνεργείο της Τεχνικής Υπηρεσίας και επιχειρεί την αποκατάσταση της βλάβης. Εκτιμάται έως τα μεσάνυκτα θα έχει αποκατασταθεί η βύθιση της γέφυρας, ώστε να δοθεί ο δίαυλος στην ναυσιπλοΐα και στην συνέχεια να αξιολογηθεί η βλάβη και να εκτιμηθεί εκ νέου ο χρόνος επαναλειτουργίας της και διάθεσης στους χρήστες.

Διευκρινίζουμε ότι η συγκεκριμένη βλάβη προκαλείται μόνο κατά την διαδικασία της βύθισης με κλειστές μπάρες και απαγόρευση της κυκλοφορίας και σε καμία περίπτωση σε κατάστασης ηρεμίας και κυκλοφορίας οχημάτων.

Η Εταιρεία ευχαριστεί εκ των προτέρων θερμά τους χρήστες της γέφυρας και τους κατοίκους της περιοχής για την κατανόησή τους και τους διαβεβαιώνει ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την όσο το δυνατό συντομότερη αποκατάσταση της βλάβης».