Κεχαγιόγλου για τα 585 κιλά κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη: «Αχθοφόροι και αναλώσιμοι» οι συλληφθέντες

Την εκπροσώπηση ενός εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση της κατάσχεσης των 585 κιλών κοκαΐνης στη Θεσσαλονίκη ανέλαβε ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου.

Σε τοποθέτησή του για την υπόθεση έκανε την εξής δήλωση: «Η αδιαμφισβήτητη επιτυχία της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης με την κατάσχεση μιας ιδιαίτερα μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης για να ολοκληρωθεί και να δικαιωθεί πρέπει να συνδυαστεί με την εξατομίκευση του ρόλου ενός εκάστου των συλληφθέντων στην εν λόγω υπόθεση και τον ακριβοδίκαιο επιμερισμό των ευθυνών.

Θα ήταν κωμικό να υποθέσει κανείς ότι ο εντολέας μου, 33 ετών, περιστασιακά εργαζόμενος στην εστίαση και στον τουρισμό, στα όρια της ανέχειας και με παιδί 3 χρονών που αγωνίζεται να αναθρέψει, έχει οποιαδήποτε συμμετοχή στην κυριότητα και τον έλεγχο της ναρκωτικής ουσίας.

Θεωρώ ότι προκύπτει αβίαστα και με βάση τα πραγματικά περιστατικά, ο ρόλος του ως αχθοφόρου και ως εκ τούτου, αναλώσιμου …Είμαι βέβαιος ότι η πορεία της ανάκρισης θα επιβεβαιώσει την εκτίμησή μου αυτή και είτε στο δικονομικό αυτό στάδιο, είτε σε επόμενο θα κριθεί δίκαια και με νηφαλιότητα και θα του καταλογιστούν οι πράξεις του σύμφωνα με τον πραγματικό του ρόλο και τη συμμετοχή του στην υπόθεση».

Υπενθυμίζεται ότι εις βάρος των συλληφθέντων, η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, από κοινού και κατ’ επάγγελμα (με τη μορφή της εισαγωγής αποθήκευσης, κατοχής και μεταφοράς). Επιπλέον, κατά περίπτωση απαγγέλθηκαν κατηγορίες, πλημμεληματικού χαρακτήρα, για βία κατά υπαλλήλων, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση του ΚΟΚ.

Οι κατηγορούμενοι πήραν προθεσμία για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους και παραμένουν υπό κράτηση. Ανάμεσα τους είναι ένα ανδρόγυνο και τα δύο ανίψια τους, όλοι Αλβανοί υπήκοοι, ενώ ο 5ος είναι Έλληνας υπήκοος, με αλβανικές ρίζες.