Προβλήματα στα ΜΜΜ λόγω της κακοκαιρίας – Καθυστερήσεις και ακυρώσεις από την Hellenic Train – Αλλαγές σε δρομολόγια του Μετρό

Σημαντικά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία Elias και στα μέσα μαζικής μεταφοράς και συγκεκριμένα  στο Μετρό που δεν φτάνει μέχρι το αεροδρόμιο και σταματά στη Δουκίσσης Πλακεντίας, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να μετεπιβιβάζονται από το υπόγειο σταθμό στον υπέργειο σταθμό του Προαστιακού στο ίδιο σημείο και φτάνουν προς το αεροδρόμιο.

 

Τα δρομολόγια στη γραμμή του Αεροδρομίου (Προαστιακός) πραγματοποιούνται μόνο στο τμήμα Αεροδρόμιο- Μεταμόρφωση, ενώ δεν θα πραγματοποιηθεί το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC50 (Αθήνα – Θεσσαλονίκη).

Στη Γραμμή 7 του Τραμ Ασκληπιείο Βούλας- Αγία Τριάδα Πειραιά, τα δρομολόγια προσωρινά διεξάγονται στα τμήματα Π. ΔHMAPXEIO -AΓ.TPIAΔA-Π. ΔHMAΡΧΕΙΟ & AΣK.BOYΛAΣ- ΠΛ.KATPAKH-AΣK.BΟΥΛΑΣ, λόγω τεχνικού προβλήματος στη σηματοδότηση, που οφείλεται σε πρόβλημα στο δίκτυο της ΔΕΗ.

 

Αναλυτικά:

Οπως ανακοίνωσε η Hellenic Train, υπάρχουν καθυστερήσεις και ακυρώσεις στη γραμμή Πειραιάς- Αεροδρόμιο- Κιάτο-Πειραιάς, λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης.
Τα δρομολόγια στη γραμμή του Αεροδρομίου πραγματοποιούνται μόνο στο τμήμα Αεροδρόμιο- Μεταμόρφωση.
Επίσης, καθυστερήσεις και ακυρώσεις υπάρχουν και στη γραμμή Αθήνα- Χαλκίδα- Αθήνα.

Λόγω τεχνικού προβλήματος στο δίκτυο του ΟΣΕ, οι επιβάτες του μετρό προς Αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας του προαστιακού, σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ.

Επίσης, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Hellenic Train εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση μεταξύ Αυλώνα- Οινόη, όπου και αναμένεται έλεγχος της σιδηροδρομικής γραμμής από τον διαχειριστή υποδομής ΟΣΕ. Το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 882 δεν θα πραγματοποιηθεί.

Σύμφωνα με ενημερώσεις της Hellenic Train, υπάρχουν καθυστερήσεις και ακυρώσεις στη γραμμή Αθήνα-Χαλκίδα-Αθήνα, λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης και έντονων καιρικών φαινομένων. Καθυστερήσεις και ακυρώσεις υπάρχουν και στη γραμμή Πειραιάς- Αεροδρόμιο- Κιάτο-Πειραιάς, λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης και έντονων καιρικών φαινομένων.

Οι ανακοινώσεις από την Hellenic Train

  • Διακοπή ηλεκτροδότησης μεταξύ Αυλώνα – Οινόη, εξαιτίας έντονων καιρικών φαινομένων. Αναμένεται έλεγχος της γραμμής από τον διαχειριστή υποδομής ΟΣΕ. Το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας 882 καταργείται.
  • Το δρομολόγιο της αμαξοστοιχίας IC50 (Αθήνα- Θεσσαλονίκη) σήμερα Τετάρτη 27/9/2023 καταργείται.
  • Καθυστερήσεις και ακυρώσεις στη γραμμή Πειραιάς- Αεροδρόμιο- Κιάτο-Πειραιάς, λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης και έντονων καιρικών φαινομένων.
  • Τα δρομολόγια στη γραμμή του Αεροδρομίου πραγματοποιούνται μόνο στο τμήμα Αεροδρόμιο- Μεταμόρφωση.
  • Καθυστερήσεις και ακυρώσεις στη γραμμή Αθήνα- Χαλκίδα- Αθήνα, λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης και έντονων καιρικών φαινομένων.
  • Διακοπή κυκλοφορίας στη γραμμή Διακοπτό – Καλάβρυτα μέχρι νεοτέρας, λόγω κατολίσθησης. Τα δρομολόγια δεν θα υποκατασταθούν από λεωφορεία.