Τσατραφύλλιας: «Καλά μπάνια το Σαββατοκύριακο και από Δευτέρα ζακετούλα και ομπρέλα»

Τον καιρό των επόμενων ημερών στην Ελλάδα περιέγραψε μέσω ανάρτησής του στα social media ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Σύμφωνα με όσα έγραψε, ο καιρός το προσεχές διάστημα στη χώρα πράγματι θα παρουσιάσει διακυμάνσεις, όπως αναφέρουν τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα. Είναι χαρακτηριστική η φράση με την οποία ο Γ. Τσατραφύλλιας κλείνει το ποστ: «Καλά μπάνια το Σ/Κ και από Δευτέρα ζακετούλα και ομπρέλα».

Σύμφωνα με τον Γ. Τσατραφύλλια, «ο υδράργυρος το επόμενο τριήμερο θα βρεθεί 8 με 10 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα». Όπως επισήμανε ο μετεωρολόγος, «η πιο ζεστή ημέρα θα είναι το Σάββατο».

Αναλυτικά η ανάρτηση Τσατραφύλλια για τον καιρό των επόμενων ημερών στην Ελλάδα:

«Σε εξέλιξη βρίσκεται θερμή μεταφορά αερίων μαζών από τις ακτές της Αφρικής, με απoτέλεσμα σταδιακά η θερμοκρασία να ανεβαίνει. Ο υδράργυρος το επόμενο τριήμερο θα βρεθεί 8 με 10 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Η πιο ζεστή ημέρα θα είναι το Σάββατο, με τα θερμόμετρα να φτάνουν τους:

  • 36-37 βαθμούς σε ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ, ΚΡΗΤΗ, ΑΡΓΟΛΙΔΑ-ΜΕΣΣΗΝΙΑ
  • 35-36 σε ΗΛΕΙΑ ΚΑΙ ΒΟΙΩΤΙΑ
  • 34-35 σε ΑΤΤΙΚΗ
  • 33-34 σε ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Υ.Γ 1: Από την Κυριακή το βράδυ (στα δυτικά) και κυρίως από Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη, ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση, με βροχές, καταιγίδες (κυρίως δυτική και κεντρική Ελλάδα), πτώση της θερμοκρασίας (έως και 12 βαθμούς) και ισχυρούς βοριάδες.
Υ.Γ 2: Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο θα ξεκαθαρίσουν σε λίγα 24ωρα και θα ενημερώσω. Με τα σημερινά όμως δεδομένα, η Θεσσαλία, η Ήπειρος, το βόρειο Ιόνιο, η κεντρική και δυτική Στερεά και η Πελοπόννησος (κυρίως τα βόρεια) είναι κάποιες από αυτές.
Υ.Γ : Καλά μπάνια το Σ/Κ και από Δευτέρα ζακετούλα και ομπρέλα».