Δίκη Πισπιρίγκου: Ο Αλέξης Κούγιας κατηγορεί το Νίκο Ράικο για «χονδροειδέστατη ψευδορκία»

Μετά από ένα μήνα διακοπής λόγω των θερινών αδειών, συνεχίστηκε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία δικάζεται για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Τη διαδικασία μονοπώλησαν αιτήματα που υπέβαλε ο συνήγορος υπεράσπισης της κατηγορουμένης, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση στον επικεφαλής του εργαστηρίου τοξικολογίας του ΑΠΘ Νίκο Ράικο, ο οποίος έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η τοξική ουσία κεταμίνη είχε χορηγηθεί στο κοριτσάκι, ενώ βρισκόταν στη ζωή.

Δίκη Πισπιρίγκου: Ολιγοήμερη διακοπή ζήτησε ο Αλέξης Κούγιας -‘Εκανε λόγο για «χονδροειδέστατη ψευδορκία»
Η υπεράσπιση ζήτησε ολιγοήμερη διακοπή στη δίκη προκειμένου να αξιολογηθούν οι τοξικολογικές εξετάσεις και άλλα έγγραφα που προσκόμισε ο κ.Ράικος από δικό της τεχνικό σύμβουλο, κάνοντας λόγο για «χονδροειδέστατη ψευδορκία» από τον μάρτυρα.

«Θέλω να τα εξετάσει ο συνεργάτης μας καθηγητής Τσατσάκης. Αμφισβητούμε όσα έχει πει στο δικαστήριο ο κ. Ράικος, γιατί ο συνεργάτης μας μας είπε -και θα τα πει και σε εσάς- ότι δεν υπάρχει τίποτα επιστημονικό σε όσα είπε. Μας είπε πως πρόκειται για ”εκτιμήσεις κλόουν τοξικολογίας”», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας, αναπτύσσοντας προφορικά το αίτημα για διακοπή.

Το δικαστήριο ακολουθώντας την εισαγγελική πρόταση απέρριψε το αίτημα της υπεράσπισης, όμως άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στην πορεία της δίκης να εξεταστεί κατ’ αντιπαράσταση ο κ.Ράικος με τον τεχνικό σύμβουλο της Ρούλας Πισπιρίγκου, καθηγητή τοξικολογίας Αρ.Τσατσάκη.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Κούγιας υπέβαλε και άλλα αιτήματα, όπως να εξεταστούν ως μάρτυρες ειδικοί επιστήμονες, να για νέα τοξικολογική εξέταση στο αίμα της Τζωρτζίνας από το εργαστήριο του Πανεπιστημίου Κρήτης, να έρθει στο δικαστήριο ο σάκος επείγουσας αναζωογόνησης κ.α.

«Δεν δόθηκε στην κατηγορούμενη η δυνατότητα να έχει επιστημονικό αντίλογο» ανέφερε ο κ. Κούγιας και συμπλήρωσε πως υπήρξε «προκατάληψη σε βάρος της κατηγορούμενης» και για το λόγο αυτό «σκοπίμως δεν εξετάστηκαν μάρτυρες».

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τα αιτήματα νέων μαρτύρων και διέκοψε τη διαδικασία για αύριο.