Περνούσε τα σύνορα και έκανε ληστείες και διαρρήξεις στην Καστοριά

Την στιγμή που επιχειρούσε να διαφύγει παράνομα στην πατρίδα του, συνελήφθη σε μπλόκο της Αστυνομίας σε ορεινή περιοχή της Καστοριάς, ένας 40χρονος αλλοδαπός που εδώ και πάνω από έναν χρόνο μπαινόβγαινε στη χώρα από μη ελεγχόμενη διάβαση της ελληνοαλβανικής μεθορίου και έκανε τουλάχιστον μια ληστεία με θύμα μια 18χρονη και επτά διαρρήξεις.

Ο δράστης εντοπίστηκε με οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Ασφάλειας και της Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς, του τμήματος Άργους Ορεστικού, της Ο.Π.Κ.Ε. και της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος Μεσοποταμίας τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης, συνελήφθη και κατασχέθηκαν 59 χρυσαφικά διαφόρων ειδών, οκτώ ρολόγια, έξι μπουκαλάκια με αρώματα, τρία χρυσά ιταλικά νομίσματα, δυο κομπολόγια, δυο κουτιά αποθήκευσης κοσμημάτων, δυο αναπτήρες, 3.071 ευρώ, δυο φακοί, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα μαχαίρι. Όπως διαπιστώθηκε, μέρος τους προέρχονταν από δυο διαρρήξεις σε εκκλησίες και τρεις σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς, που έγιναν κατά το χρονικό διάστημα από τη Μ. Πέμπτη ως την Δευτέρα του Πάσχα.

Kastoria-1
Kastoria-2

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος μαζί με άγνωστους συνεργούς του είχε διαπράξει από τις αρχές Φεβρουαρίου ως τα μέσα Αυγούστου του 2023 άλλες τέσσερις διαρρήξεις σε σπίτια στην ευρύτερη περιοχή της Καστοριάς, από τα οποία είχαν αρπάξει συνολικά 2.500 ευρώ, 120 δολάρια Αυστραλίας, κοσμήματα και χρυσαφικά αξίας 2.050 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Επιπλέον, μαζί με άλλον έναν άγνωστο συνεργό του, είχαν εισβάλει το πρωί της 14ης Ιουλίου του 2023 σε ένα σπίτι σε περιοχή της Κοζάνης, όπου ακινητοποίησαν μια 18χρονη χτυπώντας την και άρπαξαν 155 ευρώ, μια ταυτότητα, τραπεζικές κάρτες και βιβλιάρια, δυο κινητά τηλέφωνα, διάφορα άλλα αντικείμενα και τρόφιμα. Αλλά και την προηγούμενη ημέρα, είχαν παραβιάσει την πόρτα ενός ακόμη σπιτιού σε περιοχή της Κοζάνης και είχαν αρπάξει 3.100 ευρώ, προσωπικά έγγραφα, ένα βιβλιάριο τραπέζης, ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα τρόφιμα.

Σε βάρος του 40χρονου σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για εγκληματική ομάδα, ληστεία, διακεκριμένες κλοπές και παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών και οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς. Η προανάκριση συνεχίζεται για να εξιχνιαστεί τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες ληστείες ή διαρρήξεις.