Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε διάσπαρτες εστίες στην Πάρνηθα

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στην Πάρνηθα το απόγευμα της Πέμπτης (24/8).

Εκτός από το βασικό μέτωπο στους πρόποδες της Πάρνηθας στο δυτικό κομμάτι, η Πυροσβεστική αντιμετωπίζει αναζωπυρώσεις ανατολικά από τη Μονή Κλειστών, μία περιοχή δύσβατη, καθώς οι χαράδρες εκεί δεν είναι εύκολα προσεγγίσιμες. Επίσης, υπάρχει μία αναζωπύρωση στα δυτικά όπου ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής προσπαθούν να την αντιμετωπίσουν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννη Αρτοποιό.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο σε περιοχές κοντά σε οικισμούς.

Συνολικά επιχειρούν 260 πυροσβέστες με 77 οχήματα, 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και περιοδικά 11 αεροσκάφη με 12 ελικόπτερα.

Προσπαθούσαν να ανέβουν στην Πάρνηθα με 19 αναπτήρες και 2 σπρέι οι συλληφθέντες στο Μενίδι

Νωρίτερα, έχοντας στην κατοχή τους 19 αναπτήρες και δύο σπρέι ως αυτοσχέδια φλογοβόλα, συνελήφθησαν δύο άτομα από την ομάδα ΔΙΑΣ το μεσημέρι στο Μενίδι.

Τα δύο άτομα προσπάθησαν να ανέβουν στην Πάρνηθα όπου το πύρινο μέτωπο εκείνη την ώρα είχε περιοριστεί. Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ αντιλήφθηκαν ότι κινούνται ύποπτα, τους σταμάτησαν και τους έκαναν έλεγχο. Όταν διαπίστωσαν ότι στην κατοχή τους είχαν 19 αναπτήρες και δυο σπρέι, τα οποία όπως εκτιμάται θα χρησιμοποιούσαν ως φλογοβόλα, τους οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, οι Αρχές προχώρησαν σε άλλες δύο προσαγωγές υπόπτων για εμπρησμό στον Αυλώνα. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, στον Άγιο Γεώργιο στην κατοχή του ενός προσαχθέντα βρέθηκαν, βαμβάκι, σπινθηριστής, κιάλια και φαίνεται να παρατηρούσε την περιοχή.

Την αποφασιστικότητα των Αρχών για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ατόμων που είναι υπεύθυνα για τα μεγάλα μέτωπα φωτιάς που ταλαιπωρούν τις τελευταίες μέρες τη χώρα, εξέφρασε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στην έκτακτη ενημέρωση ο κ. Κικίλιας έγιναν συνολικά εννέα απόπειρες εμπρησμού στον Αυλώνα: 8:13 περιοχή Αυλώνας πρώτη προσπάθεια, 8:57 περιοχή Συκάμινο Αυλώνα τρεις προσπάθειες, 9:47, περιοχή Συκάμινο Αυλώνα άλλες τρεις προσπάθειες, 10:51 βόρεια της Αυλώνας μία προσπάθεια, 12:02 βόρεια της Αυλώνας, στους πρόποδες της Πάρνηθας, μία προσπάθεια εμπρησμού η οποία πήρε διαστάσεις.