Παράταση για την «Τάξη Μαθητείας» από το Υπουργείο Παιδείας - Σε ποιους απευθύνεται ο θεσμός

Μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταχωρούν ηλεκτρονικά τη διάθεση θέσεων στο Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας περιόδου 2023-2024.

Πρόκειται για τον θεσμό τον οποίο στηρίζουν ιδιωτικοί φορείς, στο πλαίσιο της στόχευσης του Υπουργείου Παιδείας για αναβάθμιση των μαθησιακών διαδρομών που συνδέονται με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Ποιους αφορά η «Τάξη Μαθητείας»

Η «Τάξη Μαθητείας» που απευθύνεται σε αποφοίτους Επαγγελματικών Λυκείων, στηρίζεται στη συνεχή συνεργασία των εκπαιδευτικών δομών με τους φορείς απασχόλησης και υλοποιείται προκειμένου να καταστεί πραγματικότητα η σύνδεση της επαγγελματικής εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, όσοι ιδιωτικοί φορείς επιθυμούν να στηρίξουν για άλλη μια χρονιά τον θεσμό, επενδύοντας στη βελτίωση των δεξιοτήτων των νέων που επέλεξαν την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση για την αποτελεσματική τους ένταξη στην αγορά εργασίας, θα πρέπει να προβούν σε αναγγελία των διαθέσιμων θέσεων μαθητείας στο Πληροφοριακό Σύστημα https://e-mathiteia.minedu.gov.gr και να ακολουθήσουν τις αναρτημένες οδηγίες για «Διεπαφή Επιχειρήσεων».