Κυβερνητικές πηγές: Έρχονται κι άλλες καρατομήσεις για τη Νέα Φιλαδέλφεια

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό του δολοφόνου του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ, φουντώνουν τα ερωτήματα για την αδράνεια των αρχών και τις παραλείψεις των υπευθύνων, που δεν έκοψαν τον δρόμο των χούλιγκαν για την δολοφονική επιδρομή στη Νέα Φιλαδέλφεια ενώ γνώριζαν των προθέσεων της δράσης τους τουλάχιστον δύο ημέρες νωρίτερα.

 

Τα ερωτήματα για τις ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας είναι τέτοια που ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου έκανε χθες λόγο για «τραγική αποτυχία της ΕΛ.ΑΣ». «Στον τομέα της πρόληψης είχαμε μια τραγική αποτυχία, δεν είμαστε κυβέρνηση που μασάμε τα λόγια μας. Η εικόνα αυτή της ΕΛ.ΑΣ. είναι τελείως ξένη με τις επιδόσεις που μας έχει συνηθίσει. Πληροφορίες δεν αξιοποιήθηκαν, δεν αξιολογήθηκαν σωστά. Απαράδεκτο, ανεπίτρεπτο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε μια αρχική απόδοση ευθυνών, για την ώρα έχουν απομακρυνθεί από τους τομείς ευθύνης τους, ο προϊστάμενος της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους και οι επικεφαλής του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, του Γ’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων, του Β’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων, του Α’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων, του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑ- ΘΕ Αχαΐας και του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Κορινθίας.

Ζήτημα θεωρείται ωστόσο η έκταση των ευθυνών, δεδομένης της προφανούς επιχειρησιακής αστοχίας από μέρους της ΕΛ.ΑΣ, και κατά πόσο εξαντλείται στο σώμα της αστυνομίας.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται η διεξαγωγή και περάτωση εσωτερικής έρευνας για την πλήρη διακρίβωση των συμβάντων, από την είσοδο των οπαδών στην Ελλάδα και ύστερα. Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις ευθύνες των αστυνομικών υπηρεσιών ανατέθηκε στον προϊστάμενο του Επιτελείου της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο Ελευθέριο Γκαρίλα.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται η ΕΡΤ, η απόδοση των ευθυνών δεν πρόκειται να σταματήσει εδώ και αναμένονται και άλλες απομακρύνσεις υπευθύνων.