Ναυάγιο στην Πύλο: Σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης - Πότε θα ολοκληρωθεί, τι λέει το Λιμενικό

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης για τυχόν διασωθέντες από το ναυάγιο ανοικτά της Πύλου.

Ωστόσο οι ελπίδες για ανεύρεση επιζώντων είναι πλέον σχεδόν μηδαμινές τρία 23ωρα σχεδόν μετά τη ναυτική τραγωδία. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 104 – εκ των οποίων 71 μεταφέρθηκαν σε δομή στην Μαλακάσα και 9 έχουν συλληφθεί – ενώ έχουν ανευρεθεί 78 πτώματα.

Σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού «αυτή τη στιγμή οι έρευνες είναι σε πλήρη εξέλιξη. Ο θάλαμος επιχειρήσεων θα κρίνει, αναλόγως των δεδομένων, εάν θα ολοκληρωθούν απόψε που συμπληρώνονται 72 ώρες, ή εάν θα συνεχιστούν».

Δείτε βίντεο του ΓΕΕΘΑ από την επιχείρηση από αέρος και θαλάσσης, η οποία είναι σε εξέλιξη:

Ναυάγιο στην Πύλο: Επιβάτες κρουαζιερόπλοιου βιντεοσκόπησαν τις έρευνες στο σημείο που βυθίστηκε το αλιευτικό

Εξάλλου νωρίτερα είδαν το φως στο διαδίκτυο βίντεο από επιβάτες κρουαζιερόπλοιου οι οποίοι κατέγραψαν τις έρευνες που γίνονταν στον θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της όπου βυθίστηκε το αλιευτικό με τους εκατοντάδες πρόσφυγες.

Ο ανταποκριτής του BBC στις Βρυξέλλες ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter πλάνα από τις έρευνες που πραγματοποίησε η φρεγάτα «Κανάρης», καθώς και ελικόπτερο του ΛΣ, αλλά και παραπλέοντα σκάφη που κλήθηκαν να συνδράμουν στις έρευνες.

Όπως αναφέρει ο δημοσιογράφος, «το BBC έλαβε πλάνα από τις προσπάθειες διάσωσης της Τετάρτης στον τόπο του ναυαγίου μεταναστών, ανοιχτά της Πύλου. Τα πλάνα είναι τραβηγμένα από επιβάτη του κρουαζιερόπλοιου Celebrity Beyond, που έτυχε να περνά από τη σκηνή εκείνη την ώρα», έχοντας αποπλεύσει από το Κατάκολο με προορισμό τα παράλια της Ρώμης.

Βίντεο με τις έρευνες των Αρχών στο σημείο του ναυαγίου: