Εννέα συλλήψεις για το ναυάγιο στην Πύλο - Αιγυπτιακής καταγωγής οι διακινητές, πνίγηκε ο καπετάνιος

Σε εννιά συλλήψεις με την κατηγορία της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση για το ναυάγιο της Πύλου προχώρησαν οι Αρχές.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πρόκειται για εννέα άνδρες, όλοι Αιγυπτιακής καταταγωγής.

Πληροφορίες του iefimerida.gr αναφέρουν ότι ο καπετάνιος του σκάφους πνίγηκε και δεν ήταν ένας από τους υπόπτους που ανακρίνονταν.

Νωρίτερα ανακρίνονταν οκτώ άτομα κατά την προανάκριση στο λιμεναρχείο της Καλαμάτας, ως ύποπτοι για την παράνομη μεταφορά των δεκάδων μεταναστών με το αλιευτικό σκάφος που ναυάγησε στην Πύλο.

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ μετέδωσε ότι από τις καταθέσεις των διασωθέντων προέκυψε ότι το πλοιάριο ξεκίνησε από την Αίγυπτο και όχι από την Λιβύη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι άνθρωποι του Λιμενικού εκτιμούν ότι η επιχείρηση μεταφοράς των μεταναστών φέρεται να προετοιμαζόταν 40-50 ημέρες.

Όπως μεταδίδει το iefimerida.gr, το πλοιάριο ξεκίνησε άδειο από το Τομπρούκ και «φόρτωσε» στη Λιβύη.

Στο λιμεναρχείο Καλαμάτας νωρίτερα ο επικεφαλής της Frontex

Πριν από λίγη ώρα, ο επικεφαλής της Frontex, Χανς Λάιτενς, βρέθηκε στο λιμεναρχείο της Καλαμάτας προκειμένου να ενημερωθεί για τις έρευνες.

«Είμαι εδώ για να κατανοήσω καλύτερα τι συνέβη και τον ρόλο της Frontex. Είμαι εδώ, επίσης, για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου και τη βοήθειά μου στους Έλληνες συναδέλφους που έκαναν ό,τι περισσότερο μπορούσαν για να σώσουν ζωές», είπε ο κ. Λάιτενς.

Όπως είπε, η καρδιά του είναι με τα θύματα και τις οικογένειές τους, ενώ τόνισε ότι μόλις έμαθε για το δυστύχημα άλλαξε το πρόγραμμά του για να έρθει στην Καλαμάτα. «Είναι ένα φρικτό γεγονός», σημείωσε.