Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Η ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων να είναι δολοφόνος

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας σχετικά με τους συλληφθέντες για τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο συλληφθέντες -ηλικίας 40 και 48 ετών, όπως ανέφερε και η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.- εντοπίστηκαν σε Νίκαια και Νέο Βουτζά μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από την ανακρίτρια και αύριο το πρωί θα οδηγηθούν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων (κρατούνται στο ανθρωποκτονιών της ΓΑΔΑ).

Και ενώ μέχρι τώρα οι δύο Έλληνες συλληφθέντες φέρονταν να είχαν μόνο υποστηρικτικό ρόλο στη δολοφονία, πλέον η ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο ένας εκ των δύο να είναι ο δολοφόνος του Γιώργου Καραϊβάζ.

Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας

Όπως προκύπτει από τις κάμερες ασφαλείας που εξέτασαν οι υπεύθυνοι της ΕΛ.ΑΣ., ο 40χρονος συλληφθείς ταιριάζει σε σωματοδομή με αυτόν που φέρεται να δολοφόνησε τον δημοσιογράφο, ενώ χαρακτηριστικό είναι και άλλο ένα στοιχείο: από τις κάμερες φαίνεται ότι μετά τη δολοφονία ο εκτελεστής κατέβηκε από τη μηχανή και μπήκε στο βανάκι.

Να σημειωθεί ότι εις βάρος του 40χρονου συλληφθέντος είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και για δολοφονία που είχε διαπραχθεί πριν από μερικά χρόνια.

Επίσης, ο 40χρονος, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχει την ιδιοκτησία του τρία-τέσσερα πρατήρια βενζίνης σε περιοχή της Αττικής, καθώς και ενοικιαζόμενα οχήματα στη Σαντορίνη.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Άλλα δύο άτομα στη δικογραφία

Στη δικογραφία υπάρχουν και τα ονόματα δύο ακόμα ατόμων που συμμετείχαν στη δολοφονία, για τα οποία όμως δεν έχουν προκύψει στοιχεία για να κατηγορηθούν. Και αυτά τα δύο άτομα είναι Έλληνες -όπως και οι συλληφθέντες-, σεσημασμένοι για εκβιασμούς, σωματικές βλάβες και άλλες εγκληματικές ενέργειες.