Bullying στο Αρσάκειο: Φωτογραφίες-ντοκουμέντο από τις γραμμές από πετονιά στον λαιμό του 15χρονου μαθητή

Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει το ακραίο περιστατικό bullying στο Αρσάκειο με θύμα έναν 15χρονο μαθητή και δράστες έξι συμμαθητές του.

Όπως αποκαλύφθηκε πριν από λίγες ημέρες, οι έξι μαθητές, οι οποίοι και στο παρελθόν είχαν κάνει bullying στο παιδί, έφθασαν στο ακραίο σημείο να του περάσουν πετονιά στον λαιμό. Η οικογένεια του 15χρονου, όταν η μητέρα του παιδιού εντόπισε τα σημάδια στον λαιμό του, ενημέρωσε αρμοδίως για το ακραίο περιστατικό και προχωράει όλες τις αναγκαίες ενέργειες.

Εν τω μεταξύ, στο φως έρχονται και οι φωτογραφίες από τα σημάδια που άφησε στον λαιμό του παιδιού το bullying με την πετονιά από τους συμμαθητές του.

Φωτογραφία από το τραύματα από την πετονιά στο λαιμό του μαθητή στο Αρσάκειο

Φωτογραφία από το τραύματα από την πετονιά στο λαιμό του μαθητή στο Αρσάκειο

«Θα κάνουμε μήνυση», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου

Ο Σπύρος Δημητρίου, δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου, μιλώντας στο iefimerida.gr ανέφερε ότι σκοπεύουν να καταθέσουν μήνυση και να ζητήσουν αναβάθμιση της κατηγορίας σε «απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού», ενώ την ίδια ώρα αφήνει αιχμές και για το σχολείο.

«Μετά τη μελέτη της δικογραφίας θεωρώ ότι προκύπτουν ευθύνες σε πληθώρα προσώπων από το σχολικό περιβάλλον, ενώ μέσω μήνυσης που θα υποβάλουμε θα ζητήσουμε από τον αρμόδιο εισαγγελέα να αναβαθμιστεί η κατηγορία από επικίνδυνη σωματική βλάβη, που ερευνάται τώρα, σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από κοινού», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σπύρος Δημητρίου μιλώντας στο iefimerida.

Νωρίτερα σήμερα ο δικηγόρος, μιλώντας σε εκπομπή στην τηλεόραση και σχολιάζοντας τις φωτογραφίες με τα τραύματα του παιδιού, είχε πει: «Διάβασα μια ιατροδικαστική έκθεση από την εξέταση που διενεργήθηκε στο παιδί και βλέπω τραύματα στον λαιμό του. Περιεδέθη με ένα νήμα, το νήμα έχει διατρίσει το δέρμα, κι αυτό, όπως καταλαβαίνετε, έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή του».

Να σημειωθεί ότι τόσο ο 15χρονος όσο και οι συμμαθητές του που του άσκησαν bullying επέστρεψαν μετά το περιστατικό στο σχολείο τους. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ζήτησε από το σχολείο την απομάκρυνση των εν λόγω παιδιών από το Αρσάκειο, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εξέτασης του περιστατικού από τον Σύλλογο Διδασκόντων και τη διοίκηση του σχολείου.

Πηγή: iEfimerida.gr