Στάχτη γνωστό εστιατόριο στη Νέα Σμύρνη - «Πέταξαν κάτι μέσα στο μαγαζί και έπιασε φωτιά» (photos)

Στις φλόγες τυλίχτηκε γνωστό εστιατόριο στο κέντρο της Νέας Σμύρνης με τις πρώτες εκτιμήσεις, αλλά και τις μαρτυρίες να κάνουν λόγο για εμπρησμό.

Η καταστροφή που έχει υποστεί το κατάστημα εστίασης επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου είναι ολοκληρωτική, ενώ στο σημείο έχουν έσπευσαν άμεσα οχήματα της Πυροσβεστικής και ένα γερανοφόρο για την πολυκατοικία που βρίσκεται πάνω από το εστιατόριο. Το γερανοφόρο όχημα έριχνε νερό στους πάνω ορόφους του καταστήματος, καθώς σε κάποια διαμερίσματα των 4 ορόφων είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά. Από αυτήν μάλιστα τραυματίστηκε σοβαρά ο ένοικος του πρώτου ορόφου ο οποίος υπέστη εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» σε σοβαρή κατάσταση.

Οι πυροσβέστες με φακούς και πάνω σε γερανοφόρο, έψαχναν μέσα στα διαμερίσματα, τα οποία εκκενώθηκαν αμέσως μετά τη φωτιά, για το ενδεχόμενο να υπάρχουν ακόμα άτομα εγκλωβισμένα. Συνολικά απεγκλωβίστηκαν πέντε άτομα, ανάμεσά τους και ένα βρέφος.

nea-smyrni-1_2
nea-smyrni-3
nea-smyrni-2
nea-smyrni-fwtia-6
nea-smyrni-fwtia-5
nea-smyrni-fwtia-4
nea-smyrni-fwtia-3
nea-smyrni-fwtia-2
nea-smyrni-fwtia-1

Εργαζόμενος της καθαριότητας του καταστήματος μίλησε στο MEGA και ανέφερε πως ενώ βρισκόταν μέσα και καθάριζε, εμφανίστηκαν 2-3 άτομα τα οποία έσπασαν το τζάμι, πέταξαν κάτι ακριβώς στην είσοδο του καταστήματος, και εκδηλώθηκε αμέσως η φωτιά που επεκτάθηκε στον υπόλοιπο χώρο, όπως επίσης και στα πάνω διαμερίσματα.

«Δουλεύω στο κατάστημα. Κάποιος έσπασε το τζάμι, και μετά ξέσπασε φωτιά και τράπηκε σε φυγή. Εγώ ήμουν μέσα στο μαγαζί, δουλεύω στο μαγαζί στην καθαριότητα. Μόνος μου ήμουν μέσα και αμέσως βγήκα έξω», ανέφερε ο υπάλληλος.

Σε βίντεο που κατέγραψε κάτοικος της περιοχής έχουν καταγραφεί οι πρώτες στιγμές από την εκδήλωση της φωτιάς στο εστιατόριο που βρίσκεται στο ισόγειο τετραώροφης πολυκατοικίας.

Όπως φαίνεται η φωτιά επεκτάθηκε και στον πρώτο όροφο του κτηρίου από όπου κατά πληροφορίες απεγκλωβίστηκε και ο ένας τραυματίας ο οποίος υπέστη εγκαύματα.

Δείτε το βίντεο

Ενημέρωση για τα αίτια της πυρκαγιάς έδωσε από το σημείο της φωτιάς εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

«Η υπηρεσία μας μετέβη στο σημείο με επτά οχήματα, μεταξύ των οποίων και γερανοφόρα. Στόχος ήταν να αποτραπεί ο κίνδυνος επέκτασης της φωτιάς και η διάσωση της ζωής των κατοίκων των υπερκείμενων ορόφων που έχουν χρήση κατοικίας» δήλωσε. Όπως τόνισε η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις 04:30 τα ξημερώματα βρίσκεται πλέον υπό μερικό έλεγχο επιφέροντας σημαντικές ζημιές στους πάνω ορόφους.

Νέα Σμύρνη: Ένας τραυματίας από φωτιά σε εστιατόριο

«Με ειδικά εργαλεία και διανοίγοντας θύρες διαμερισμάτων απεγκλωβίσαμε τέσσερα άτομα από τον τέταρτο όροφο, εκ των οποίων ένα βρέφος που μεταφέρθηκε στο Παίδων για προληπτικούς λόγους», σημείωσε.

Όπως έκανε γνωστό ο αξιωματικός της πυροσβεστικής, νωρίτερα είχε διασωθεί από τον πρώτο όροφο ένας ηλικιωμένος με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό.

Και όπως τόνισε, «η πυρκαγιά δεν έχει τελειώσει ακόμα. Αυτή την στιγμή τίθεται σε μερικό έλεγχο». Η πυροσβεστική, όπως είπε, θα διενεργήσει έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς που κατέστρεψε ολοσχερώς το εστιατόριο που βρισκόταν στον ισόγειο όροφο πολυκατοικίας.

Ο κ. Γιώργος που μένει απέναντι περίεγραψε πώς έγινε το γεγονός μιλώντας στο MEGA. «Κατέβηκα κάτω, είχαν κάψει το μαγαζί που δείξατε, είχε πάρει φωτιά και όλη η πολυκατοικία από πάνω. Αυτό που έμαθα και άκουσα, ήταν ότι εκείνη την ώρα στο κατάστημα ήταν κάποια άτομα που δούλευαν, που καθάριζαν και πέρασαν κάποιοι, έριξαν στο παράθυρο και πέταξαν γκαζάκια. Ήταν περίπου 2 με 3 άτομα αυτά που έριξαν τα γκαζάκια από ό,τι άκουσα», συμπλήρωσε ο κ. Γιώργος.

«Ήταν σαν κρότος αυτό που ακούστηκε, ήταν περίπου κατά τις 4 η ώρα. Είναι ή 4όροφη ή 5όροφη η πολυκατοικία. Είχε κατέβει κάτω μία ένοικος της πολυκατοικίας και πάνω είχε μείνει ο άντρας της. Έπειτα είδα το ασθενοφόρο να μεταφέρει ένα άτομο ημιλιπόθυμο, δεν ξέρω εάν ζούσε. Η κυρία είχε κατέβει κάτω εσπευσμένα χωρίς το κινητό της και έλεγε «τι να κάνω, τι να κάνω, είναι ο άνδρας μου επάνω», συνέχισε.

«Τη φωτιά ενώ την έσβηναν εκείνη άναβε πάλι. Έχει μπει μέσα στα διαμερίσματα η φωτιά στο κέντρο της Νέας Σμύρνης», είπε κλείνοντας.