Χάος στο κέντρο της Αθήνας

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης (17/3) στην περιοχή των Εξαρχείων, μετά το τέλος της πορείας για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’ και την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού. Η πορεία πραγματοποιήθηκε πιθανότατα από αντιεξουσιαστές, από το Μοναστηράκι στο Σύνταγμα. Στη συνέχεια, άτομα που αιτούνταν την αποφυλάκιση κρατουμένων για υποθέσεις τρομοκρατίας, διασπάστηκαν και κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Μοναστηράκι νωρίς το μεσημέρι, και λίγο μετά τις 7  η πορεία ξεκίνησε.  Αργότερα διασπάστηκαν σε δύο τμήματα. Το ένα κατευθύνθηκε στα Εξάρχεια, όπου και έγιναν τα επεισόδια, ενώ το δεύτερο προχώρησε προς την Προπύλαια και στη συνέχεια διαλύθηκε.

Άγνωστοι, έβαλαν φωτιές σε κάδους στην οδό Σόλωνος, ενώ έκαψαν και δύο πολυτελή αυτοκίνητα στην οδό Τζορτζ και στη συμβολή Ναυαρίνου και Χαριλάου Τρικούπη. Στην οδό Πατησίων στο ύψος Τοσίτσα, ακινητοποίησαν ένα τρόλεϊ και προκάλεσαν σοβαρές υλικές ζημιές.

fotiaporia_madata_212594007

images (2)

Έπειτα, πιο αργά τη νύχτα,  προχώρησαν στο Πολυτεχνείο, έστησαν αυτοσχέδια οδοφράγματα και γκρέμισαν τις σκαλωσιές που είχαν στηθεί για τον καθαρισμό του κτιρίου από τα ασπρόμαυρα γκράφιτι. Επίσης, έγραψαν συνθήματα σε τράπεζα απέναντι από το Πολυτεχνείο.

αρχείο λήψης (1)

xa7

Σύμφωνα με την Αστυνομία έγιναν τρεις προσαγωγές.

images (1)

Καταστροφές και στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, καταγγελία Βουλευτή. 

Καταστροφές σημειώθηκαν και στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Οι δράστες έσπασαν τις θωρακισμένες πόρτες, πιθανότατα με βαριοπούλες, και εκτόξευσαν πέτρες μολότοφ. Σε συζήτηση περί της ανθρωπιστικής κρίσης στη Βουλή, ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Κουτσούκος βρήκε την ευκαιρία να καταγγείλει το γεγονός πως κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές.

“Εκμεταλλεύομαι τη ζωντανή διαδικασία του διαλόγου για να καταγγείλω το γεγονός ότι πριν λίγη ώρα, περίπου 25 άτομα από την περιοχή των Εξαρχείων, το γνωστό χώρο, επιτέθηκαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και με ειδικά εργαλεία έσπασαν τις θωρακισμένες πόρτες, εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές. Το γεγονός αυτό έχει επαναληφθεί πριν 20 μέρες περίπου και το ΠΑΣΟΚ έστειλε επιστολή τότε στον κ. Πανούση για να μην αποσύρει τη φύλαξη των γραφείων μας, τα οποία ως γνωστόν είναι στη Χαριλάου Τρικούπη και έχουν δεχτεί πολλές επιθέσεις στο παρελθόν. Δεν θέλω να δώσω άλλες προεκτάσεις στο γεγονός, αλλά δράττομαι της ευκαιρίας ότι στο νομοσχέδιο αυτό είναι παρών ο προϊστάμενος Υπουργός του Αναπληρωτή, ο κ. Βούτσης για να θέσω το θέμα και να καλέσω την κυβέρνηση να πάρει τα απαραίτητα μέτρα. Δεν είναι δυνατόν να βρισκόμαστε αντιμέτωποι αυτών των επιθέσεων συνεχώς. Να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές και να κωφεύει ο αρμόδιος Υπουργός», κατέληξε.

grafeia-pasok-1

image