Δυστύχημα στο Βουκουρέστι: Επέστρεψαν στην Ελλάδα οι πρώτοι επιβαίνοντες του πούλμαν

Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έφτασαν οι πρώτοι από τους επιβαίνοντες στο τουριστικό λεωφορείο που ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα στο Βουκουρέστι χθες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Υπηρεσία Ενημέρωσης του Υπουργείου Εξωτερικών, οι επιβάτες μεταξύ των οποίων είναι και Θεσσαλονικείς, αναμένεται να μεταφερθούν στις πόλεις τους από το αεροδρόμιο με λεωφορεία.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ η αδερφή του θύματος, δήλωσε: «Ο αδερφός μου ”έφυγε”. Θέλουμε να μάθουμε σε τι κατάσταση είναι η νύφη μου, αν είναι καλά για να επιστρέψει, και να έρθει στην Ελλάδα η σορός του αδερφού μου όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

Η ίδια είπε ακόμη ότι το ΥΠΕΞ επικοινώνησε με την κόρη του αδερφού της και την ενημέρωσαν ότι ο πατέρας της είναι νεκρός.

«Από κει και πέρα ζούμε ένα δράμα. Θέλω να βοηθήσουν τα παιδιά που έχασαν τον πατέρα τους, να στείλουν ψυχολόγο, να βοηθήσουν τη μητέρα μου που έχασε το γιο της», είπε.

Η ίδια ανέφερε ακόμη ότι η νύφη της έχει ράμματα στο κεφάλι και σπασμένα πλευρά. «Η νύφη μου ζει από θαύμα, θα θρηνούσα και τη νύφη μου», είπε χαρακτηριστικά.

Για τρεις περιπτώσεις από τα άτομα που νοσηλεύονται οι γιατροί είπαν ότι χρήζουν προσοχής.

Η Ελληνίδα πρέσβης στη Ρουμανία, είπε ακόμη ότι η σύζυγος του θύματος δεν είναι στα βαριά περιστατικά. Πρόσθεσε ότι δεν υπήρχαν ηλικιωμένοι στο πούλμαν, υπήρχαν κάποιοι νεαροί και οι υπόλοιποι ήταν μεταξύ 40 και 60 ετών.