Κιβωτός του Κόσμου: «Αντάρτικο» από τους διαχειριστές της σελίδας στo Facebook της ΜΚΟ κατά του νέου ΔΣ της οργάνωσης

Την ώρα που είναι σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για την υπόθεση της «Κιβωτού του Κόσμου», οι διαχειριστές της σελίδας της ΜΚΟ στο Facebook άλλαξαν την ονομασία στα social media.

Πιο συγκεκριμένα, το βράδυ του Σαββάτου, οι διαχειριστές της σελίδας της «Κιβωτού» ενημέρωσαν όσους ακολουθούν το Facebook της ΜΚΟ πως η ονομασία και το λογότυπο αλλάζουν διότι «η συγκεκριμένη σελίδα δεν έχει καμία σχέση με το νέο Δ.Σ. της Κιβωτού του Κόσμου».

«Η ονομασία και το λογότυπο της ομάδος μόλις άλλαξε διότι η συγκεκριμένη σελίδα δεν έχει καμία σχέση με το νέο Δ.Σ. της Κιβωτου του Κόσμου αλλά εμείς οι άνθρωποι που είμαστε πίσω από αυτήν τόσα χρόνια, τη φτιάξαμε για να υποστηριξουμε το έργο του πατρός Αντωνίου και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση! Με εκτίμηση, η ομάδα διαχείρισης της σελίδας!».

kivotoss
kivotos-

Μετά από αυτή την κίνηση, πολλοί ήταν εκείνοι που αντέδρασαν σχολιάζοντας ότι πρόκειται για μια «ανεύθυνη ανάρτηση» και ότι «το ότι δεν γνωρίζατε όσα πιθανώς γίνοντας στις δομές της Κιβωτού ανά την Ελλάδα δεν καθιστά αυτόματα το έργο του πατρός Αντωνίου θεάρεστο, όσο κι αν επιμένετε».

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την επίσημη σελίδα της οργάνωσης στο Facebook στην οποία παραπέμπει και το site της «Κιβωτού».

Η αξιολόγηση για την «Κιβωτό»

Το «αντάρτικο» στην Κιβωτό σημειώθηκε λίγα 24ωρα μετά την ομόφωνη απόφαση της νέας διοίκησης, με την οποία απομακρύνθηκαν στενοί συνεργάτες του πατέρα Αντώνιου και της πρεσβυτέρας.

Πρόκειται για πάνω από πέντε πρόσωπα, που κλήθηκαν στη δομή και συναίνεσαν στην αποχώρήσή τους, όπως επιβεβαίωσε και η νέα πρόεδρος Αλεξάνδρα Μαρτίνου.

Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για τον Ιρακινό, που ήταν ο γενικός διευθυντής της Κιβωτού και… προκαλούσε με την χλιδάτη ζωή του, αλλά και τον διαβόητο «Πασχάλη», που είχε ενεργό ρόλο στις δομές της Κιβωτού και πρωταγωνιστεί στις καταγγελίες αρκετών πρώην και νυν τροφίμων της Κιβωτού του Κόσμου, τόσο για ξυλοδαρμούς όσο και για παρενοχλήσεις. Ο ίδιος μάλιστα θεωρείται, μαζί με τον «Πέτρο» και τον «Αναστάση», ως ένας από τους τρεις «υπηρέτες» του πατέρα Αντώνιου.

Απολύθηκε επίσης η σύζυγος του «Πασχάλη», από τη δομή της Πωγωνιανής και εκείνη, κοινωνική λειτουργός και μέλος του προηγούμενου ΔΣ.

Η αξιολόγηση του προσωπικού είναι σε εξέλιξη, ενώ τοποθετείται και υπηρεσία σεκιούριτι, για την ασφάλεια των δομών.