Ανησυχία για τον Πελέ: Μηνύματα συμπαράστασης από ολόκληρο τον κόσμο

Στο άκουσμα της είδησης για την κατάσταση της υγείας του 82χρονου Πελέ που έχει επιδεινωθεί τα τελευταία 24ωρα, πολλοί αστέρες του ποδοσφαίρου έσπευσαν να στείλουν τα δικά τους μηνύματα στήριξης στον Βραζιλιάνο θρύλο.

«Προσευχηθείτε για τον Βασιλιά», έγραψε στο Twitter ο κορυφαίος Γάλλος ποδοσφαιριστής Κιλιάν Εμπαπέ.

«Λυπούμαστε πολύ που ακούμε ότι είναι άρρωστος αλλά του ευχόμαστε να γίνει καλά, όχι μόνο εγώ αλλά ολόκληρη η εθνική ομάδα της Αγγλίας. Είναι πηγή έμπνευσης, ένας απίστευτος άνθρωπος», δήλωσε για τον Πελέ ο Χάρι Κέιν.

 

«Ο Πελέ είναι απλά ένας υπέροχος άνθρωπος. Μια ξεχωριστή προσωπικότητα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Μπορούμε απλώς να προσευχηθούμε και να ελπίζουμε για το καλύτερο, αλλά τα νέα είναι πολύ δυσάρεστα», σχολίασε από την πλευρά του ο Γερμανός αστέρας Γιούργκεν Κλίνσμαν, μιλώντας στο BBC.

«Όλος ο κόσμος σου εύχεται να γίνεις καλά, Βασιλιά Πελέ», έγραψε σε ανάρτησή της στο Twitter η ποδοσφαιρική ομάδα Santos της Βραζιλίας.

Η FIFA και οι Αρχές του Κατάρ όπου διεξάγεται το φετινό Μουντιάλ έχουν επίσης τις τελευταίες ώρες στείλει τα δικά τους μηνύματα συμπαράστασης στον Πελέ, σχηματίζοντας με drone στον ουρανό της Ντόχα τη φανέλα της Βραζιλίας με το νούμερο «10» και το όνομα του Πελέ, φωταγωγώντας κτήρια με σκηνές από τη ζωή του Πελέ και σημαίες της Βραζιλίας κ.ά.

Ο 82χρονος Πελέ, που πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου, εισήχθη σε νοσοκομείο του Σάο Πάολο την περασμένη Τρίτη για μια εξέταση που υποτίθεται πως θα ήταν εξέταση ρουτίνας.

Όπως έγινε γνωστό ωστόσο εκ των υστέρων μέσα από δημοσιεύματα, ο θρύλος του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου δεν ανταποκρίνεται πια στις χημειοθεραπείες και πλέον έχει μεταφερθεί σε χώρο παρηγορητικής φροντίδας για ασθενείς σε τελικό στάδιο.

Το νοσοκομείο του Σάο Πάολο στο οποίο νοσηλεύεται ο Πελέ πάντως, από την πλευρά του, παρουσιάζεται καθησυχαστικό, καθώς εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι η υγεία του 82χρονου «δεν έχει παρουσιάσει επιδείνωση» τις τελευταίες ημέρες και ότι εκείνος ανταποκρίνεται στα αντιβιοτικά που λαμβάνει για λοίμωξη του αναπνευστικού.