Έσβησε η πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της POLYECO στον Ασπρόπυργο

Πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξέσπασε σήμερα, στις 15:30, στις εγκαταστάσεις της POLYECO στον Ασπρόπυργο Αττικής. Από την πυρκαγιά δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές.

Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση, ενώ υπογραμμίζεται ότι «η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έσπευσαν στο σημείο καθώς και το σύστημα πυρασφάλειας της εταιρείας».

 

Ξέσπασε στις 15:30

Η πυροσβεστική ενημερώθηκε για το περιστατικό γύρω στις 15:30, ενώ στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν για την κατάσβεση 24 πυροσβέστες με 12 οχήματα.

Οι φλόγες καίνε κοντά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου και για τον σκοπό αυτό, οι πυρσοβέστες καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες να οριοθετήσουν και να περιορίσουν τη φωτιά το συντομότερο δυνατό.

 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο σημείο έχουν σπεύσει 12 οχήματα με 24 πυροσβέστες.

Πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει την ευρύτερη περιοχή.

 

Γύρω στις 4 εστάλη και μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να καταφύγουν άμεσα σε κλεστό χώρο, να κλείσουν τα παράθυρα και να μείνουν μακριά από υαλοπίνακες.

Μήνυμα μέσω του 112

Μήνυμα μέσω του 112 στάλθηκε πριν λίγο σε κατοίκους περιοχών της Αττικής λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει σε εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων στον Ασπρόπυργο.

Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στον Ασπρόπυργο, καταφύγετε σε κλειστό κτήριο τώρα. Κλείστε τα παράθυρα και μείνετε μακριά από υαλοπίνακες. Πυρκαγιά σε βιομηχανική εγκατάσταση.

Οδηγίες αυτοπροστασίας / Protective action guidance:https://www.civilprotection.gr/en/all-guidelines#! ».

 

 

 

Φωτιά τώρα στον Ασπρόπυργο-1