Δικαστήρια Λάρισας: Συγγενείς επιτέθηκαν σε κατηγορούμενους για ανθρωποκτονία

Σκηνές «φαρ ουεστ» εκτυλίχθηκαν το πρωί της Τετάρτης (23/11) στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας όταν οι συγγενείς ενός 12χρονου που έχασε τη ζωή του στις σιδηροδρομικές γραμμές της Λάρισας το 2017, επιτέθηκαν στους κατηγορούμενους που δικάζονται για την εμπλοκή τους στο συγκεκριμένο περιστατικό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το larissanet, στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας κάθισαν σήμερα τρεις υπάλληλοι του ΟΣΕ οι οποίοι κατηγορούνται για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από συγκλίνουσα αμέλεια με την υπόθεση να παίρνει τελικά αναβολή για τις 26 Μάιου του 2023.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έλαβε χώρα στις 9 Νοεμβρίου του 2017 όταν αμαξοστοιχία παρέσυρε θανάσιμα ένα 12χρονο αγόρι ρομά στη Νέα Σμύρνη. Το τραγικό αυτό συμβάν είχε σηκώσει τότε κύμα αντιδράσεων στην περιοχή με φωτιές, επεισόδια και έντονες διαμαρτυρίες στις σιδηροδρομικές γραμμές του ΟΣΕ όπου σκοτώθηκε ο 12χρονος.

Για την υπόθεση αυτή βρέθηκαν σήμερα στο δικαστήριο κατηγορούμενοι ένας μηχανοδηγός, και δύο προϊστάμενοι του ΟΣΕ οι οποίοι μόλις έγιναν αντιληπτοί δέχθηκαν επίθεση από τους συγγενείς του θύματος με την αστυνομία να μεσολαβεί για να αποτρέψει περαιτέρω επεισόδια.

Η υπόθεση τελικά πήρε αναβολή για τις 26 Μάϊου του 2023 καθώς ο δικηγόρος από τη μεριά της πολιτικής αγωγής δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στο δικαστήριο.