Ελεύθεροι υπό όρους οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ που κατηγορούνται για βιασμό

Οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, που κατηγορούνται για τον βιασμό 19χρονης στο ΑΤ Ομόνοιας, αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Ανακριτής και εισαγγελέας όρισαν για τους δύο κατηγορούμενους τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα μια φορά το μήνα. Οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ισχυρίστηκαν στις απολογίες τους ότι δεν κάλεσαν οι ίδιοι την 19χρονη στο Τμήμα, δίνοντας άλλη εκδοχή από αυτήν της καταγγελίας.

Μεταξύ άλλων στις απολογίες τους οι δύο άνδρες είπαν στον ανακριτή: «Ήρθε μόνη της γύρω στις 11 το βράδυ την ώρα που εμείς φεύγαμε για περιστατικό. Μας περίμενε όταν γυρίσαμε, σε διπλανή καφετέρια. Όταν επιστρέψαμε εκείνη μας ζήτησε να την ξεναγήσουμε στο αστυνομικό τμήμα».

Όπως ισχυρίζονται οι δύο κατηγορούμενοι, την ώρα που εισήλθαν στο κτίρηιο του αστυνομικού τμήματος και περίμεναν στο ασανσέρ, η 19χρονη τους είπε να μην ανέβουν επάνω, αλλά να πάνε σε ένα δωμάτιο που είχε δει στο ισόγειο. «Μας είπε ότι της αρέσουν οι στολές και ότι είναι ”ανοιχτή”», είπαν σύμφωνα με πληροφορίες.

Παράλληλα, οι δύο άνδρες επικαλούνται  μηνύματα που φαίνεται να έστειλε η 19χρονη σε μία φίλη της, στα οποία της έλεγε ότι περνάει καλά και θα καθυστερήσει. Επιπλέον επικαλούνται και μήνυμα, που, όπως υποστηρίζουν, έστειλε στη συνέχεια με τον έναν αστυνομικό.

Σήμερα το πρωί, προτού οι δύο αστυνομικοί ξεκινήσουν την απολογητική διαδικασία, η καταγγέλλουσα έδωσε κατάθεση κατά την οποία φαίνεται να επιβεβαίωσε όσα έχει ήδη δηλώσει στις αρχές. Η γυναίκα φέρεται να είπε πως ένιωσε φόβο και πανικό επειδή οι αστυνομικοί οπλοφορούσαν. Συμπλήρωσε μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, πως παρότι η πόρτα του χώρου ήταν ανοιχτή και μπορούσε να φύγει, εκείνη είχε “παγώσει” και δεν μπορούσε να κινηθεί. Τέλος, η ίδια διευκρίνισε ότι δεν είπε τίποτα σε κανέναν, γιατί ντρεπόταν και φοβόταν.

«Αποδείχτηκε ότι η καταγγελία αυτή πάσχει. Από την πρώτη στιγμή η καταγγέλλουσα έλεγε πληροφορίες που δεν ”έστεκαν”. Φάσκει και αντιφάσκει. Σήμερα έδωσε μια τρίτη κατάθεση που έδωσε νέα δεδομένα στην υπόθεση, κατά την γνώμη μου όχι θετικά γι’ αυτήν», δήλωσε ο δικηγόρος του 24χρονου αστυνομικού, Δημήτρης Ζορμπάς. Ο δικηγόρος σημείωσε πως δεν φαίνεται από τα στοιχεία της δικογραφίας ότι έχει γίνει βιασμός εναντίον της.

Υπενθυμίζεται πως οι δύο αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος τους.