Δύσκολες ώρες στα Κρέστενα Ηλείας - Στις αυλές των σπιτιών έφτασαν οι φλόγες, κινδυνεύουν τρία χωριά

Ανεξέλεγκτη μαίνεται αυτή την ώρα η φωτιά που ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση, λίγο μετά τις 3:30 το μεσημέρι, στα Μακρίσια στην Ηλεία.

Η μεγάλη φωτιά στην Ηλεία, που καίει λίγο έξω από τα Κρέστενα, κατευθύνεται απειλητικά προς τα χωριά Γρύλλος, Βρίνα και Σμέρνα. Aυτή τη στιγμή στα Κρέστενα οι φλόγες από το νεκροταφείο της περιοχής έχουν φτάσει στις αυλές των σπιτιών.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τα Μακρίσια το μεσημέρι της Κυριακής (15:30) και έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, λόγω των ανέμων αλλά και της έντονης ζέστης.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, ωστόσο το σημείο δεν είναι εύκολα προσβάσιμο. Μεγάλη προσπάθεια γίνεται επίσης να σωθεί το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή.

Νωρίτερα, λόγω του κινδύνου, εξεδόθη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για την αποφυγή των περιοχών όπου μαίνεται η φωτιά, ενώ σε πλήρη ετοιμότητα έχουν τεθεί τα Κέντρα Υγείας Κρεστένων, Αρχαίας Ολυμπίας και Ζαχάρως, καθώς επίσης και το Γ.Ν. Πύργου. Μέχρι τώρα μόνο ένας πολίτης που υπέστη ζημιές το σπίτι του από την πυρκαγιά έχει προσέλθει με αναπνευστικά προβλήματα στο Κ.Υ. Κρεστένων.

ηλεία

Εντολή για προληπτική εκκένωση δόθηκε στο χωριό Γρύλλος και την κατασκήνωση της Φρίξας, ενώ έχει σταλεί και προειδοποιητικό μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής. Μάλιστα, όπως μεταδίδουν πληροφορίες, οι πυροσβέστες έχουν προχωρήσει ήδη σε αρκετούς απεγκλωβισμούς κατοίκων στην περιοχή.

makrisia7

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, «εκκενώθηκε η παιδική κατασκήνωση στην περιοχή Φρίξα, ενώ έχει δοθεί εντολή για προληπτική εκκένωση των περιοχών Κρέστενα, Μακρίσια και Σκιλλουντία». Επίσης, σύμφωνα με τον Βασίλη Γιαννόπουλο, «το πύρινο μέτωπο απειλεί τα πρώτα σπίτια στις περιοχές, Κρέστενα και Σκυλλουντία». Ακόμη, όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης, «το πύρινο μέτωπο κινείται προς τις περιοχές Γρύλλος, Βρύνα και Σμέρνα».

ηλεια