Γ. Λέων για υπόθεση Πάτρας: «Ο ορισμός του ασφυκτικού θανάτου τα ευρήματα για τη μικρή Ίριδα»

Σε σχέση με την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη και ειδικότερα για τα στοιχεία γύρω από τον θάνατο της μικρής Ίριδας, μίλησε σήμερα ο πρόεδρος της ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

Στο έξι μηνων βρέφος, όπως είπε ο κ. Λεών μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τα ευρήματα αποτελούν τον ορισμό του ασφυκτικού θανάτου: «Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ό,τι ευρήματα έχουμε ειδικά σε χαρακτηριστικά όργανα όπως πνεύμονες και εγκέφαλο είναι ο ορισμός του ασφυκτικού θανάτου. Ακόμα και ένας νέος ιατροδικαστής διαβάσει στα βιβλία για τον ασφυκτικό θάνατο και δει τα ευρήματα στα συγκεκριμένα όργανα είναι ακριβώς αυτά τα ευρήματα», ανέφερε.

Η ιατροδικαστής στην Πάτρα όπως είπε δεν αναμένεται να εκτιμήσει διαφορετικά, κάνοντας λόγο για επιβεβαιωμένο ασφυκτικό θάνατο

Ο κ. Λέων τόνισε επίσης πως θα πρέπει να αιτιολογηθεί το τραύμα μέσα στο στόμα του παιδιού, και δεύτερον το αίμα στο πανάκι: «Το πανάκι συνδέεται κι από την ίδια με το παιδί. Άρα το αίμα προέρχεται από το παιδί. Για να έχουμε αίμα πρέπει να έχουμε μια πηγή αιμορραγίας. Αυτή βρισκόταν εντός του στόματος άρα φανταζόμαστε όλοι που βρέθηκε το πανάκι».