Νέα αναβολή στη δίκη Λιγνάδη - Στις 3/3 η επόμενη δικάσιμος

Θύμα …κορωνοϊού έπεσε η σημερινή συνεδρίαση με κατηγορούμενο τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος δικάζεται ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για τέσσερις υποθέσεις βιασμού.

Η επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίαση κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να εξεταστεί και το πρώτο θύμα βιασμού προσδιορίστηκε για τις 3 Μαρτίου, λόγω κωλύματος στο πρόσωπο μέλους του δικαστηρίου.

Ζήτημα τέθηκε από την πολιτική αγωγή και αναφορικά με την αίθουσα καθώς η χωρητικότητά της είναι ασφυκτικά μικρή και σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τις ανάγκες της δημοσιότητας της δίκης.

«Αυτοί που θα πρέπει να παρίστανται, θα παρίστανται. Θα είναι παρόντες αυτοί που χρειάζονται. Όλοι ενδιαφερόμαστε να διεξαχθεί η δίκη σωστά και θα πηγαίνουμε σε όποια αίθουσα είναι διαθέσιμη» είπε η πρόεδρος του δικαστηρίου

Παρών στο δικαστήριο ήταν ο κατηγορούμενος Δημ. Λιγνάδης, όπως και οι καταγγέλοντες. Ο συνήγορος υπεράσπισης, Αλ. Κούγιας, ο οποίος σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι στόχος της υπεράσπισης είναι η διεξαγωγή της δίκης, καθώς και ότι προτίθεται να καταβάλει ακόμη τα έξοδα των μαρτύρων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ταξιδεύουν έως το δικαστήριο.

Έξω από τα δικαστήρια βρέθηκε και σήμερα η Ανοιχτή Ορχήστρα η οποία με τραγούδια και συνθήματα, προχώρησε σε διαμαρτυρία αναφορικά τόσο κατά του Δημ. Λιγνάδη, όσο και υπέρ του Ζακ Κωστόπουλου, η δίκη του οποίου διεξάγεται σε άλλη αίθουσα και βρίσκεται στο στάδιο των αναγνωστέων εγγράφων.