Διασωληνώθηκε ο ένας εκ των δύο που απεγκλωβίστηκαν από το γκαράζ του φλεγόμενου πλοίου Euroferry Olympia

Διασωληνωμένος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Κέρκυρας  ο ένας από τους δύο διασωθέντες επιβάτες που μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο από το φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia, ανοιχτά της Ερεικούσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας βουλγαρικής καταγωγής, παρουσίασε ξαφνικά έντονο πρόβλημα δύσπνοιας και ως εκ τούτου αποφασίστηκε η διασωλήνωσή του. Ένας δεύτερος άνδρας αφγανικής καταγωγής, 25 ετών, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, από τους δυο απεγκλωβισθέντες αλλοδαπούς επιβαίνοντες, ο ένας δεν περιλαμβάνεται στην επίσημη λίστα επιβατών. Προφανώς πρόκειται για τον 25χρονο Αφγανό. Μάλιστα σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση διευκρινίζεται πως οι αγνοούμενοι είναι 12 και όχι 11 όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Νωρίτερα, οι δύο εναέριοι διασώστες της ΕΜΑΚ που μετέβησαν στο πλοίο με ελικόπτερο Super Puma αλλά και οι δύο διασωθέντες, οι οποίοι είχαν αρχικά εγκλωβιστεί στο γκαράζ του Euroferry Olympia, απομακρύνθηκαν από το σημείο.

Στους άνδρες της ΕΜΑΚ που ήταν πάνω στο πλοίο χορηγείται οξυγόνο γιατί εισέπνευσαν μεγάλη ποσότητα καπνού.

Λόγω της προχωρημένης ώρας αλλά και του θερμικού φορτίου που έχει αναπτυχθεί το έργο για περαιτέρω έρευνες πάνω στο πλοίο καθίσταται εξαιρετικά δύσκολο.

Υπενθυμίζεται πως μετά από μεγάλη επιχείρηση, η ΕΜΑΚ κατάφερε να φτάσει στο γκαράζ του πλοίου και να απεγκλωβίσει τον Βούλγαρο και τον Τούρκο, που είχαν παγιδευτεί στις φλόγες στο γκαράζ του πλοίου.

Μετά από μεγάλη επιχείρηση, οι άνδρες της ΕΜΑΚ κατέβηκαν από το Super Puma με σκοινί στο κατάστρωμα του πλοίου, προκειμένου να βρουν τους δύο εγκλωβισμένους.

Ελικόπτερο παρέλαβε τους δύο άνδρες με το ειδικό δίχτυ και τους απομάκρυνε από το σημείο.

Παράλληλα, μεγαλώνει η αγωνία για τους αγνοούμενους επιβάτες του πλοίου Euroferry Olympia. Νωρίτερα υπήρξαν αναφορές για τον εντοπισμό πέντε ακόμα αγνοουμένων που ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται.

Η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης γίνεται σε ιδιαίτερα δύσκολες, αφού όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Γλυκοφρύδης, επικεφαλής της ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, το πλοίο καίγεται ολοσχερώς και οι καπνοί είναι πάρα πολύ πυκνοί.

Σε εξέλιξη εκτός από την επιχείρηση κατάσβεσης είναι και οι έρευνες στη θάλασσα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν πέσει στο νερό κάποιοι από τους αγνοούμενους.

Ανακοίνωση για την πορεία της υγείας των τραυματιών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Κέρκυρας μετά τη διάσωσή τους από το πλοίο «Euroferry Olympia», εξέδωσε το νοσοκομείο του νησιού.

Η ανακοίνωση

Σήμερα 18-02-2022 διακομίσθηκαν με το ΕΚΑΒ στο ΤΕΠ του Γ.Ν. Κέρκυρας, προερχόμενοι από τον Λιμένα Κέρκυρας εξαιτίας ναυαγίου 10 ασθενείς ( 9 άνδρες , 1 γυναίκα), στους οποίους παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες.

Οι 6 από αυτούς παρουσίαζαν ελαφρά αναπνευστική δυσχέρεια λόγω εισπνοής μονοξειδίου, η γενική κατάστασή τους ήταν καλή και παραμένουν νοσηλευόμενοι στην Πνευμονολογική και Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου μας για προληπτικούς λόγους και χορήγηση οξυγονοθεραπείας.