Πλεύρης: Σε φάση αποκλιμάκωσης ο κορωνοϊός αλλά δεν έχουμε τελειώσει με την πανδημία

Σε μια χρονική στιγμή που οι περιορισμοί για τον κορωνοϊό σταδιακά χαλαρώνουν, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναφέρθηκε σήμερα στη φάση αποκλιμάκωσης της πανδημίας, την οποία διανύει η χώρα μας, τονίζοντας, ωστόσο, ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρούμε πως έχουμε τελειώσει με την πανδημία», επεσήμανε ο κ. Πλέυρης, μιλώντας σήμερα στο Mega.

Όπως ανέφερε στο συμβούλιο των υπουργών Υγείας, όλων των ευρωπαϊκών κρατών, υπήρχε έντονος προβληματισμός πως αυτό το φαινόμενο θα συνεχίσει να μας απασχολεί για το επόμενο διάστημα ενώ υπάρχει ένα μεγάλο ενδεχόμενο αναζωπύρωσής της προς το τέλος του χρόνου.

«Από τον Μάρτιο και μετά, δεδομένου και της βελτίωσης του καιρού, τα πράγματα θα είναι όλο και καλύτερα αναφορικά με την επιστροφή στην κανονικότητα», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Σε σχέση με τις διακοπές του Πάσχα, ο Θάνος Πλεύρης εξήγησε πως «έχουμε δει τις εκπλήξεις του κορωνοϊού. Είμαστε συγκρατημένοι. Όλα τα μοντέλα δείχνουν ότι πάμε σε μία κανονικότητα, αν η μετάλλαξη παραμείνει ως έχει».

Τέλος, για το ότι κόλλησε κορωνοϊό, ο κ. Πλεύρης εξήγησε πως «από το δωμάτιο δεν έχω βγει και ήρθε και η γυναίκα μου στο δωμάτιο, νοσεί κι εκείνη, είναι ασυμπτωματική. Προσπαθούμε τα παιδιά να παραμείνουν υγιή».

Αναφορικά με το πλοίο Euroferry Olympia που φλέγεται στα ανοιχτά της Κέρκυρας, ο υπουργός διαβεβαίωσε πως έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες σε όσους το είχαν ανάγκη.