Γ. Πρασσάς: «Ο κορωνοϊός θα μείνει μαζί μας -Σίγουρα θα ζήσουμε κι επόμενα κύματα»

Στους λόγους που οδήγησαν στους δεκάδες καθημερινούς θανάτους από κορωνοϊό αναφέρθηκε σήμερα ο διδάκτωρ μοριακής Βιολογίας, Γιάννης Πρασσάς.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στο Mega, οι λόγοι είναι οι εξής: Aρχικά, η δεξαμενή των ανεμβολίαστων είναι μεγάλη και αφέθηκε ο ιός να κυκλοφορεί στην κοινότητα. Επιπλέον, το σύστημα υγεία δεν μπορεί να σηκώσει παραπάνω πίεση μετά από ένα σημείο και όλα αυτά αποτυπώνονται σε ένα τραγικό αποτέλεσμα.

«Μπορεί ο κόσμος να έχει κουραστεί με την πανδημία. Ο μόνος που δεν κουράστηκε είναι ο ιός και δυστυχώς συνεχίζει ακάθεκτος. Όποτε βρίσκει ανθρώπους που είναι ανοσολογικά ευάλωτοι τους χτυπάει, με αποτέλεσμ αη Ελλάδα να έχει πολλούς ημερήσιους θανάτους. Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού έμεινε πιασμένα στο δίκτυο παραπληροφόρησης και δεν ξεκίνησε τον εμβολιασμό του, με αποτέλεσμα να πιεστεί το σύστημα κι αυτό να κάνει πιο έντονο το αποτύπωμα της πανδημίας», ανέφερε ο κ. Πρασσάς.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι ο ιός θα παραμείνει μαζί μας, όπως και ότι θα «ξαναχτυπήσει» με νέα κύματα. Η ελπίδα όλων είναι το νέο κύμα να είναι ηπιότερο σε σχέση με τα άλλα. «Ο ιός θα μείνει μαζί μας. Σίγουρα θα ζήσουμε κι επόμενα κύματα. Αυτό που όλοι ελπίζουμε είναι ότι το αποτύπωμα του επόμενου κύματος θα είναι όλο και μικρότερο».

Ο κ. Πρασσάς τόνισε έντονα πως θα πρέπει αν γίνει η τρίτη δόση από τους ηλικιωμένους και όσους χρειάζονται να την κάνουν, καθώς μας προστατεύει από τη βαριά νόσηση.