Προϊστάμενος του ΕΛΓΑ στην Κορινθία ο ένας από τους τρεις νεκρούς αναρριχητές στα Καλάβρυτα

ΣΕ τραγωδία εξελίχθηκε το θρίλερ στα Καλάβρυτα, καθώς νεκροί εντοπίστηκαν το μεσημέρι της Κυριακής οι τρεις ορειβάτες-αναρριχητές, οι οποίοι αγνοούνταν από το απόγευμα του Σαββάτου στην ευρύτερη περιοχή του χιονοδρομικού κέντρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kalavrytanews.com, οι τρεις άντρες, ηλικίας από 50 έως 55 ετών κάτοικοι Πάτρας, έμπειροι στην χειμερινή αναρρίχηση και χιονοδρομία ανέβηκαν στο Χελμό το πρωί του Σαββάτου και από την Στύγα που εθεάθησαν τελευταία φορά θα πήγαιναν προς την περιοχή της “Mαυρολίμνης”.

Όπως ανέφερε νωρίτερα ο υπαρχηγός του πυροσβεστικού σώματος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εντοπίστηκαν αντικείμενα, κράνος και ένα μπουφάν που οδήγησε στο σημείο τους άνδρες της ΕΜΑΚ. Το αντικείμενο εντόπισε το ελικόπτερο που επιχειρούσε στην περιοχή. Οι δύο από τους τρεις άτυχους άνδρες εν τέλει βρέθηκαν κοντά στο σημείο που εντοπίστηκε το κράνος.

Μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό τους είχε στηθεί από νωρίς το πρωί της Κυριακής, στις οποίες συμμετείχε και δυο ελικόπτερα του ενιαίου κέντρου συντονισμού έρευνας – διάσωσης και της Πυροσβεστικής, στην ευρύτερη περιοχή, «Ύδατα Στυγός», κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο. Στην περιοχή επιχειρούσαν ακόμη 22 πυροσβέστες με την ορειβατική ομάδα έρευνας και διάσωσης της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα, καθώς και ομάδα χειριστών εναέριων συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών

Σύμφωνα με πληροφορίες του korinthostv.gr, ένας εκ των τριών αναρριχητών που αναζητούσαν οι αρχές είναι ο προϊστάμενος του ΕΛΓΑ στην Κορινθία, Παναγιώτης Τέκος, μόνιμος κάτοικος Πάτρας.

IMG_20220206_155142