Δεν τίθεται θέμα διακοπής της μισθοδοσίας των κληρικών

Από την πλευρά της Πολιτείας και του Υπουργείου Οικονομικών δεν τίθεται θέμα διακοπής της μισθοδοσίας των κληρικών διαβεβαίωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή.

Στην απάντηση που έδωσε ο Αρχιεπίσκοπος στην ίδια ερώτηση τόνισε πως «είναι τιμή του Υπουργείου Παιδείας που αναγνωρίζει πως είναι υποχρέωσή του να μισθοδοτεί τους κληρικούς» και πρόσθεσε ότι “η Εκκλησία φορολογείται και μάλιστα περισσότερο από άλλα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου”.

Η συνάντηση ήταν η πρώτη εθιμοτυπική των δύο ανδρών. Όπως τόνισαν τόσο ο Αρχιεπίσκοπος όσο και ο κ. Μάρδας υπήρξαν κοινά σημεία συνεργασίας.

Νωρίτερα, συνάντηση στην Αρχιεπισκοπή με τον κ. Ιερώνυμο είχε ο Υπουργός Υγείας Π. Κουρουμπλής. Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να συνεργαστούν με στόχο την ανακούφιση ανθρώπων που υποφέρουν καθώς τόσο το Υπουργείο όσο και η Αρχιεπισκοπή διαθέτουν κοινωνικές δομές σ’αυτόν τον τομέα. Ο κ. Ιερώνυμος επεσήμανε μάλιστα πως το έργο της Εκκλησίας  – σε συνεργασία και με το Υπουργείο – για τη φροντίδα πολλών ανθρώπων βρίσκει ανταπόκριση.