Εκκενώθηκαν οι σταθμοί του Μετρό σε Σύνταγμα και Μοναστηράκι λόγω απειλής για βόμβα

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση του Μετρό απειλή για βόμβα σε δύο αρχικώς σταθμούς η οποία όμως στη συνέχεια επεκτάθηκε. Ειδικότερα, εκκενώθηκαν όλοι οι σταθμοί της γραμμής 2 και 3 του μετρό και οι συρμοί παραμένουν στις αποβάθρες κατόπιν εντολής της Αστυνομίας, λόγω απειλής για βόμβα.
Είχαν ήδη εκκενωθεί οι σταθμοί «Μοναστηράκι» και «Σύνταγμα» και η κυκλοφορία διεξάγονταν μέχρι πριν από λίγο μερικώς από τη «Νίκαια» έως τον «Κεραμεικό» και από τον «Ευαγγελισμό» έως την «Δουκίσσης Πλακεντίας» και το Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Τοπική συγκοινωνία διεξάγεται και στη γραμμή 1 του μετρό «Πειραιάς – Θησείο» και «Ομόνοια – Κηφισιά» κατόπιν εντολής της Αστυνομίας για τον ίδιο λόγο.

Η Αστυνομία ζήτησε την εκκένωση του Κέντρου Ελέγχου του Μετρό το οποίο βρίσκεται στον σταθμό του Συντάγματος και για αυτό διεκόπη η κυκλοφορία στο σύνολο του δικτύου.

Νεότερη ενημέρωση για την κυκλοφορία της γραμμής 1 (πρώην ηλεκτρικός σιδηρόδρομος) θέλει τη κυκλοφορία να διεξάγεται πλέον μεταξύ Πειραιά και Θησείου και Ομόνοιας και Κηφισιάς.

Όπως ανέφερε στην ενημέρωσή της ΕΛ.ΑΣ, οι αρχές θα προέβαιναν σε σχετικό έλεγχο στους εν λόγω σταθμούς.