Εγκαινιάστηκε από τον Θάνο Πλεύρη το νέο Μέγα εμβολιαστικό κέντρο στη Γλυφάδα

Το νέο mega Εμβολιαστικό Κέντρο στη Γλυφάδα, εγκαινίασε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου και του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) Αντώνη Αυγερινού.

Το νέο mega Εμβολιαστικό Κέντρο, το οποίο στελεχώνουν υγειονομικοί και λοιπό προσωπικό από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και τις Ένοπλες Δυνάμεις, διαθέτει 16 εμβολιαστικές γραμμές και θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετεί καθημερινά 1.500-1.800 πολίτες.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας επιτάχυνσης των εμβολιασμών και της άμεσης εξυπηρέτησης των ολοένα και αυξανόμενων ραντεβού, από τις 18 Δεκεμβρίου θα λειτουργήσουν 24 επιπλέον εμβολιαστικές γραμμές στο mega Εμβολιαστικό Κέντρο Περιστερίου.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι σήμερα πάλι βλέπουμε να υπάρχει μεγάλη προσέλευση συμπολιτών μας για την πρώτη, αλλά και για την αναμνηστική δόση του εμβολίου, καθώς επίσης και ότι έχει ανοίξει η πλατφόρμα για τα παιδιά.

Είναι ξεκάθαρο πλέον- το δείχνουν όλα τα στοιχεία- ότι η άμυνά μας απέναντι στην πανδημία είναι το εμβόλιο.

΄Όπως είπε, στους αριθμούς των εμβολιασμών είμαστε πιο ψηλά απ’ ότι ήμασταν την περασμένη άνοιξη και ότι πλέον θωρακιζόμαστε, υπογράμμισε μετά την τελετή των εγκαινίων, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Αναφορικά με την πανδημία, τώρα έχουμε αισιόδοξα μηνύματα ότι είμαστε σε ύφεση. Πρέπει, όμως, να είμαστε προετοιμασμένοι, ώστε σε οποιαδήποτε άλλη έξαρση να είμαστε οχυρωμένοι και η εμβολιαστική μας κάλυψη να είναι πολύ πιο πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, στον οποίο ήδη βρισκόμαστε, και να προστατέψει και εμάς, τον καθένα ατομικά, αλλά και τη Δημόσια Υγεία.

H δυναμική του mega Εμβολιαστικού Κέντρου είναι στα 1500-1800 ραντεβού την ημέρα. Όπως καταλαβαίνετε, είναι μια μεγάλη κάλυψη για την περιοχή και με δεδομένο ότι διαθέτει εμβόλια συγκεκριμένης εταιρείας, της Moderna, τα οποία δεν υπάρχουν σε πολλά άλλα εμβολιαστικά κέντρα, θεωρούμε ότι θα υπάρχει προσέλευση και από άλλες περιοχές.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι λειτουργούν και πάλι σε πλήρη ανάπτυξη τα mega Εμβολιαστικά Κέντρα, καθώς πλέον τα ραντεβού, όπως με ενημερώνει καθημερινά ο Γενικός Γραμματέας, φτάνουν σε μεγάλους αριθμούς και εμείς ως Πολιτεία έχουμε δεσμευτεί ότι μπορούμε να τα εξυπηρετούμε άμεσα. Αυτό το Εμβολιαστικό Κέντρο βοηθά προς αυτή την κατεύθυνση».