Στις 18:00 οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα πλατφόρμας για 3η δόση στους 4 μήνες

Το απόγευμα στις 18:00 σήμερα Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021, θα γίνουν οι ανακοινώσεις που θα αφορούν στην τρίτη δόση του εμβολίου, κατά δύο μήνες νωρίτερα. Στους τέσσερις μήνες δηλαδή από τη 2η δόση. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν, αφότου ολοκληρωθεί  η συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, που το εισηγείται.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους για τις αποφάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών σχετικά με την επίσπευση της τρίτης δόσης, να γίνεται, δηλαδή, στο τετράμηνο και όχι στο εξάμηνο. Οι ανακοινώσεις θα μεταδοθούν απευθείας από το ertnews.gr και την ΕΡΤ1.

Τα παραπάνω ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους τονίζοντας παράλληλα ότι το πιθανότερο είναι να ανοίξει για όλους η τρίτη δόση στους τέσσερις μήνες.

«Υπάρχουν τα διαθέσιμα ραντεβού έχουμε το μηχανισμό. Όταν ανοίξει η πλατφόρμα. Όσοι έχουν εμβολιαστεί μέχρι τέλος Αυγούστου μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου θα έχουν εμβολιαστεί, έχουμε το μηχανισμό, θα το στηρίξουμε» δήλωσε.
Θεμιστοκλέους: Χθες κλείστηκαν 30.000 ραντεβού πρώτης δόσης

Έκανε γνωστό ότι χθες κλείστηκαν 30.000 ραντεβού πρώτης δόσης, τα 17.000 νέα ραντεβού για πρώτη δόση στους 60 ετών και άνω, και συνολικά από την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας έχουν κλειστεί 45 χιλιάδες ραντεβού.

«Θα γνωρίζουμε σε περίπου 10 μέρες αν τα εμβόλια καλύπτουν τη μετάλλαξη Όμικρον» τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

«Κανείς δεν συζητάει αυτή τη στιγμή για τέταρτη δόση εκτός από πολύ εξειδικευμένες κατηγορίες ελαχίστων εξαιρέσεων ανοσοκατεσταλμένοι κλπ» ξεκαθάρισε.

«Έχουμε εμβολιάσει το 78% του ενήλικου πληθυσμού. Οι 60 και άνω είναι πιο ευπαθείς ο εμβολιασμός είναι εξαιρετικά σημαντικός, πάμε χωρία και σε πλατείες».

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2021-11/triti-dosi-emboliou-afisa-se-emboliastiko.jpg.webp?itok=pN3fK5dd

Τι θα γίνει με τα πιστοποιητικά για όσους έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους διευκρίνισε επίσης ότι όλοι, όσοι έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό με δύο δόσεις και θέλουν να κάνουν την τρίτη δόση, εάν απευθυνθούν  σήμερα το απόγευμα στα ΚΕΠ και έχουν εμβολιαστεί σε τρίτη χώρα με ένα από τα τέσσερα εμβόλια που χρησιμοποιούμε στη χώρα μας (ΑstraΖeneca, Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson) θα τούς περαστούν οι δύο δόσεις στο δικό μας σύστημα και θα προγραμματιστεί το ραντεβού για την ενισχυτική δόση εδώ, καθώς μονό στην περίπτωση που την κάνουν εδώ, θα πάρουν ελληνικό και κατ’ επέκταση και ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Πρόσθεσε δε, ότι για τα υπόλοιπα 5 εμβόλια που δεν χρησιμοποιούμε εδώ και τα οποία προέρχονται από τρίτες χώρες, εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης δηλαδή, θα ξεκινήσουμε στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό για να μην υποπέσουν στην υποχρεωτικότητα θα υπάρχει τεχνική λύση που θα αναπτυχθεί τις επόμενες 10 με 15 μέρες ανακοίνωσε.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2021-12/M.-Themistokleous.jpg.webp?itok=Mr5MvIqs

Μάριος Θεμιστοκλέους: Χθες Πέμπτη 02/12, κλείστηκαν 30.000 ραντεβού πρώτης δόσης

Έκανε γνωστό ότι χθες κλείστηκαν 30.000 ραντεβού πρώτης δόσης, τα 17.000 νέα ραντεβού για πρώτη δόση στους 60 ετών και άνω, και συνολικά από την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας έχουν κλειστεί 45 χιλιάδες ραντεβού.

«Θα γνωρίζουμε σε περίπου 10 μέρες αν τα εμβόλια καλύπτουν τη μετάλλαξη Όμικρον» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

«Κανείς δεν συζητάει αυτή τη στιγμή για τέταρτη δόση εκτός από πολύ εξειδικευμένες κατηγορίες ελαχίστων εξαιρέσεων ανοσοκατεσταλμένοι κλπ» ξεκαθάρισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

«Έχουμε εμβολιάσει το 78% του ενήλικου πληθυσμού. Οι 60 και άνω είναι πιο ευπαθείς ο εμβολιασμός είναι εξαιρετικά σημαντικός, πάμε χωρία και σε πλατείες», τόνισε.