Άνοιξαν 60.000 νέες θέσεις για ραντεβού εμβολιασμού την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου

Το απόγευμα της Πέμπτης άνοιξαν 60.000 νέες θέσεις για ραντεβού για εμβολιασμό, πρώτης, δεύτερης και τρίτης δόσης, γι’ αυτή την Κυριακή, 5/12.

«Ανοίξαμε 60.000 νέα διαθέσιμα ραντεβού για εμβολιασμό για πρώτη, δεύτερη και τρίτη δόση την Κυριακή 05 Δεκεμβρίου», αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter ο γ.γ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Νωρίτερα σήμερα, κατά τη διάρκεια της εξειδίκευσης των μέτρων για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, ο κ.Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι τις τελευταίες δύο ημέρες υπάρχει μεγάλη αύξηση στα ραντεβού για την πρώτη δόση από τους πολίτες άνω των 60 ετών, τονίζοντας πως κλείστηκαν ήδη 25.000 ραντεβού, ενώ αυτοί που πρέπει ακόμη να κλείσουν ραντεβού φτάνουν τους 493.000.

Όπως επεσήμανε, μέσα στον Δεκέμβριο υπάρχει δυνατότητα για πάνω από 3 εκατομμύρια εμβολιασμούς, ενώ θα δοθεί προτεραιότητα στα ραντεβού της πρώτης δόσης.

Ποιες ημέρες του Δεκεμβρίου δεν θα λειτουργούν τα εμβολιαστικά κέντρα

O κ. Θεμιστοκλέους κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης της Δευτέρας (29/11), είχε εξηγήσει πώς θα λειτουργήσουν τα εμβολιαστικά κέντρα την περίοδο των εορτών, σημειώνοντας ότι τον Δεκέμβριο θα υπάρχει δυνατότητα εμβολιασμού και τις Κυριακές.

Αργία για τους εμβολιασμούς θα είναι η 25η και η 26η Δεκεμβρίου, αλλά και η Πρωτοχρονιά.

Ο ίδιος είχε τονίσει, παράλληλα, ότι από τα ραντεβού που έχουν κλειστεί, έχουν ήδη εμβολιαστεί πάνω από 21.000 συμπολίτες μας κατ’ οίκον, ενώ είχε συμπληρώσει ότι έχουν γίνει πάνω από επτά εκατομμύρια εμβολιασμοί με την πρώτη δόση.