Στο 99% η κάλυψη των ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα - Ποιοι πρέπει να κάνουν άμεσα τη 3η δόση

Στο «κόκκινο» εξακολουθούν να βρίσκονται τα  νοσοκομεία στην Βόρεια Ελλάδα, τόνισε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, αναφέροντας πως η κάλυψη των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια (Μακεδονίας ) έχει αγγίξει το 99%, ενώ στην επικράτεια αυτή την στιγμή βρίσκεται στο 93%.

Μάλιστα μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Καλημέρα», η κ. Παγώνη χαρακτήρισε πολύ δύσκολη την κατάσταση ενώ τόνισε πως «πρέπει να εφαρμόσουμε τα μέτρα για να πάμε μπροστά, δεν μπορούμε να λέμε κάθε τρεις και λίγο να προστίθενται νέα μέτρα».

Κορονοϊός – Παγώνη: Στο 99% η κάλυψη των ΜΕΘ σε Βόρεια Ελλάδα – Ποιοι  πρέπει να κάνουν άμεσα τρίτη δόση εμβολίου | Έθνος

Ωστόσο επισήμανε πως λίγο καλύτερα φαίνεται πως είναι τα πράγματα στην Αττική, καθώς η κάλυψη των ΜΕΘ στην περιφέρεια αυτή ανέρχεται στο 88%.

Παράλληλα η κυρία Παγώνη προέταξε την σημασία της για όλους αλλά ιδιαίτερα για τα άτομα άνω των 60 ετών και για εκείνους που έχουν υποκείμενα νοσήματα: Μετά το εξάμηνο μειώνεται η αντίσταση στον ιό. Αν δεν γίνει η τρίτη δόση, τα άτομα αυτά δεν θα έχουν άμυνα και δεν θα μπορούν να αντιμετωπίσουν τον ιό με κίνδυνο να φτάσουν ως τις ΜΕΘ, τόνισε.