Πιθανή αυστηροποίηση των μέτρων - Τι θα γίνει με τα Super Market

Στην πιο κρίσιμη φάση της πανδημίας βρίσκεται η Ελλάδα, με τους ειδικούς και την κυβέρνηση να εξετάζουν μέτρα ώστε να μπει «φρένο» στη διασπορά του νέου κορωνοϊού.

Κατά τη χθεσινή ενημέρωση για τα κρούσματα και τους θανάτους, η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου υποστήριξε ότι υπάρχει μεγάλη διασπορά του ιού σε όλη την επικράτεια και πως τα στοιχεία του ΕΟΔΥ δείχνουν ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξήθηκε περαιτέρω κατά 50% την τελευταία εβδομάδα.

«Υπολογίζεται ότι σήμερα τα ενεργά κρούσματα στη χώρα μας, έχουν ξεπεράσει τις 47.000 ανθρώπους με περίπου 1 στα 4 κρούσματα να βρίσκεται στην Αττική, πάνω από 7.500 ενεργά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη και 3.379 στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας» σημείωσε.

Την ίδια στιγμή, ολοένα και με ταχύτερο ρυθμός αυξάνονται οι εισαγωγές και οι νέες διασωληνώσεις στα νοσοκομεία. «Σήμερα 3.633 ασθενείς νοσηλεύονται στη χώρα μας λόγω κορωνοϊού και είναι αναμενόμενο με την αύξηση όλων αυτών των νοσηλευόμενων ασθενών που παρατηρούμε τις τελευταίες εβδομάδες, τώρα πια να βλέπουμε και πολύ σημαντική αύξηση και των διασωληνώσεων και των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους λόγω κορωνοϊού. Η πληρότητα των διαθέσιμων Covid-19 ΜΕΘ στην επικράτεια έχει φτάσει στο 88% και στη Θεσσαλονίκη στο 97%» επισήμανε η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Πιθανές αλλαγές στη λειτουργία των σούπερ μάρκετ

Την ίδια στιγμή, ένα «λάιτ» οριζόντιο μέτρο που συζητείται αφορά τα σούπερ μάρκετ.

Για τα σούπερ μάρκετ όπως τις προηγούμενες ημέρες είχε εξηγήσει και ο αναπληρωτής υπ. Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης το μέτρο που συζητείται είναι να αλλάξει η πυκνότητα των ατόμων που βρίσκονται ταυτόχρονα στο χώρο -δηλαδή να βρίσκονται λιγότερα άτομα εντός του καταστήματος.

«Υπάρχουν αρνητές που δεν κάνουν καν rapid test, αλλά δεν μπορούμε να τους περιορίσουμε, πρέπει να μπαίνουν ελεύθερα στα σούπερ μάρκετ. Αυτό που είπα και ισχύει είναι ότι επειδή έχουμε ένα όριο εισόδου στα καταστήματα, θα μπορούσαμε να επανεξετάσουμε την πυκνότητα των ατόμων που εισέρχονται στα καταστήματα. Αυτό μπορούμε να το επανεξετάσουμε» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης πριν από λίγες ημέρες.

 

Διαβάστε ακόμα: Με rapid test οι ανεμβολίαστοι στα Super Market; Το εξετάζουμε μα υπάρχουν εμπόδια, απαντά ο Γεωργιάδης