Θ. Δημόπουλος: Θα δούμε αύξηση θανάτων τις επόμενες μέρες

Η αύξηση των ατόμων που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ θα φέρει και περισσότερους νεκρούς τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο Θάνος Δημόπουλος.

«Όταν έχουμε μία καθημερινή αύξηση των ατόμων που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, το αποτέλεσμα της άσχημης έκβασης θα το δούμε σε λίγες εβδομάδες. Θα δούμε, δηλαδή, μία σταδιακή αύξηση των θανάτων», ήταν τα λόγια του στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

Ο κ. Δημόπουλος ξεκαθάρισε ότι η μοναδική λύση που έχουμε στα χέρια μας είναι ο εμβολιασμός. Μάλιστα τόνισε ότι οι περιφέρειες στις οποίες υπάρχει η χαμηλότερη εμβολιαστική κάλυψη έχουν και υψηλό αριθμό νοσηλειών.

Καμπανάκι Δημόπουλου: «Θα δούμε σταδιακή αύξηση θανάτων λόγω κορωνοϊού»

«Δεν πρέπει να εγκαταλείψουμε τη χρήση της μάσκας, την τήρηση των αποστάσεων και το καλό πλύσιμο των χεριών. Παρακολουθώντας τη διαδρομή της πανδημίας, προφανώς η τήρηση μέτρων θα χρειαστεί να είναι πάλι στο προσκήνιο για να μπορέσουμε να καλύψουμε το κενό που δημιουργούν όσοι συνάνθρωποι μας δεν έχουν εμβολιαστεί», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος σε ενδεχόμενη επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού είπε ότι είναι κάτι που πρέπει να δούμε πως θα εφαρμοστεί. «Πως θα γίνει υποχρεωτικός σε άτομα που είναι σε σύνταξη και δεν εργάζονται; Να συνεχίσουμε να έχουμε μεγαλύτερη άνεση κινήσεων στους εμβολιασμένους, να δούμε το θέμα της μάσκας για τους εμβολιασμένους σε χώρους που δεν γνωρίζουμε αν είναι ελεγμένοι και όπου υπάρχει συγχρωτισμός. Είναι χρήσιμο να σκεφτόμαστε ότι ο ιός υπάρχει και μεταδίδεται».

Η Moderna ξεκινά τη δοκιμή εμβολίων COVID-19 σε βρέφη και μικρά παιδιά

Πράσινο φως για εμβολιασμούς σε παιδιά  5 έως 11 ετών

Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ μίλησε για την έγκριση που δόθηκε για τη χορήγηση του εμβολίου της Pfizer σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών. Σύμφωνα με τον κ. Δημόπουλο αναμένεται από το CDC να εγκρίνει την εισήγηση του FDA προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες στις ΗΠΑ.

Τόνισε ότι στην Ευρώπη θα πρέπει αυτή η απόφαση να περάσει από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος του έτους.