Επίσκεψη Θεοδωρικάκου στους 7 συλληφθέντες αστυνομικούς - Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πατέρα του 20χρονου θύματος

Τους επτά αστυνομικούς οι οποίοι κρατούνται μετά το αιματηρό επεισόδιο στο Πέραμα, επισκέφθηκε την Κυριακή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ενώ επικοινώνησε και με τον πατέρα του 20χρονου που σκοτώθηκε και του εξέφρασε τα ειλικρινή συλλυπητήριά του.

Ο κ. Θεοδωρικάκος παρέπεμψε στην κατά τους προβλεπόμενους νόμους δικαστική εξέλιξη και τις πειθαρχικές διαδικασίες για την κατάληξη της υπόθεσης.

«Η κίνησή μου είχε αποκλειστικά ανθρώπινο και συμβολικό χαρακτήρα, για να στηρίξω ψυχικά νέους ανθρώπους που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος αναφορικά με την επίσκεψη στους αστυνομικούς.

Αναλυτικά η δήλωση  του Τάκη Θεοδωρικάκου:

«Πριν από λίγο επισκέφθηκα στη ΓΑΔΑ τους επτά αστυνομικούς που κρατούνται για την αιματηρή υπόθεση στο Πέραμα την Παρασκευή το βράδυ. Η κίνησή μου είχε αποκλειστικά ανθρώπινο και συμβολικό χαρακτήρα, για να στηρίξω ψυχικά νέους ανθρώπους που υπηρετούν στην Ελληνική Αστυνομία. Από εκεί και πέρα, η δικαστική εξέλιξη και οι πειθαρχικές διαδικασίες θα εξελιχθούν όπως προβλέπουν οι νόμοι.

Επίσης, επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον πατέρα του νεαρού που σκοτώθηκε στο συγκεκριμένο περιστατικό στο Πέραμα.Του εξέφρασα τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου.

Η κοινωνία μας χρειάζεται ανθρωπιά, ηρεμία και ασφάλεια για να προχωρήσει μπροστά. Σε όποια θέση και αν βρισκόμαστε, ιδιαίτερα αν υπηρετούμε τον δημόσιο βίο, οφείλουμε αυτό να το έχουμε καλά στο μυαλό μας».

Σημειώνεται ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν σοβαρή ασυνεννοησία μεταξύ του κέντρου επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης και των δικυκλιστών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, κατά τη διάρκεια της καταδίωξης στο Πέραμα. Ενόψει αυτού, υπήρξε παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου,  ο Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, ζητάει από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. «να προχωρήσει κατεπειγόντως πειθαρχικός έλεγχος και ταυτοχρόνως πλήρης επιχειρησιακή αξιολόγηση της δράσης της ΕΛ.ΑΣ στο γνωστό αιματηρό γεγονός το βράδυ της Παρασκευής στο Πέραμα. Η επιχειρησιακή αξιολόγηση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες».