Συμπλοκή αστυνομικών με άγνωστους δράστες - Ένας νεκρός και επτά τραυματίες

Ενας νεκρός και επτά τραυματίες, εκ των οποίων οι έξι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ, είναι ο απολογισμός της ένοπλης συμπλοκής που σημειώθηκε τα ξημερώματα, στο Πέραμα.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ομάδα ΔΙΑΣ επιχείρησε να κάνει έλεγχο σε όχημα όπου επέβαιναν τρία άτομα. Το όχημα επιχείρησε να εμβολίσει τις μηχανές των αστυνομικών οι οποίοι απάντησαν πυροβολώντας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου.

Ένα από τα τρία άτομα που επέβαιναν τραυματίστηκε θανάσιμα, ένα ελαφρά, ενώ τραυματίστηκαν και έξι αστυνομικοί.
Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα εικόνα και τις μαρτυρίες των έξι τραυματιών αστυνομικών, το κλεμμένο αυτοκίνητο με τους τρεις δράστες κατά τη διάρκεια της καταδίωξης μπήκε σε έναν στενό ανηφορικό δρόμο τη στιγμή που από την αντίθετη κατεύθυνση κατέβαινε ένα λεωφορείο.

Ο οδηγός του κλεμμένου αυτοκινήτου έβαλε όπισθεν και με ταχύτητα έπεσε πάνω στις μηχανές που τον καταδίωκαν ενώ έκανε απότομα και αναστροφή με αποτέλεσμα το μπροστινό μέρος του κλεμμένου αυτοκινήτου να εμβολίσει μία ακόμη μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ τραυματίζοντας επίσης τους αστυνομικούς.

Οι πυροβολισμοί έπεσαν σ’ αυτό το σημείο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο οδηγός, να μεταφερθεί τραυματισμένος ο δεύτερος δράστης στο νοσοκομείο και ο τρίτος να έχει εξαφανιστεί.

Οι αξιωματικοί της ασφάλειας εκτιμούν ότι και το τρίτο άτομο που αναζητούν είναι σεσημασμένος και πάνοπλες ομάδες κάνουν αναζητήσεις στη Δυτική Αττική προσπαθώντας να το εντοπίσουν.