«Ελευθέρας» στον Δακτύλιο για ηλεκτρικά, υβριδικά, φυσικού αερίου & EURO 6 οχήματα

Οι συμμετέχοντες στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισαν ποιες  κατηγορίες οχημάτων θα έχουν ελεύθερο «πάσο» για τον νέο Δακτύλιο της Αθήνας.

Η σύσκεψη έγινε υπό τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο ΥΠΕΝ Κώστας Σκρέκας, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις οποίες επικαλείται το iefomerida.gr, κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε πως στον Δακτύλιο θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα υβριδικά οχήματα, τα αυτοκίνητα φυσικού αερίου και όλα όσα έχουν κινητήρα Euro 6.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο ελέγχων από την Τροχαία για παραβάσεις που αφορούν στον Δακτύλιο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αποφασίστηκε οι άδειες δακτυλίου που χορηγούνται από την Αστυνομία να μειωθούν κατά 50%, καθώς σήμερα υπολογίζεται ότι αυτές ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες.

Από τις 25 Οκτωβρίου σε ισχύ ο Δακτύλιος

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής είχε προαναγγείλει την επαναφορά του Δακτυλίου από τις 25 Οκτωβρίου 2021, αποκαλύπτοντας, αρχικά, ότι ελεύθερο «πάσο» θα έχουν μόνο τα ηλεκτρικά οχήματα. Σε επόμενες δηλώσεις του, ωστόσο, τόνισε ότι πρόκειται  να συζητηθεί ποια οχήματα θα εξαιρεθούν.