Σε ποια σημεία θα είναι κλειστή η παραλιακή και ο Κηφισός από τη 1 έως τις 8 το πρωί της Παρασκευής

Από το ύψος του Κηφισού έως και τη συμβολή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης θα κλείσει από τη 1:00 έως τις 8:00 το πρωί της Παρασκευής η παραλιακή λεωφόρος, ως προληπτικό μέτρο προστασίας ενόψει της κακοκαιρίας που θα πλήξει την Αττική τις επόμενες ώρες.

Ο δε Κηφισός, θα είναι κλειστός από την παραλιακή, έως το ύψος της Μεταμόρφωσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης, μετά τη ολοκλήρωση της έκτακτης σύσκεψης για την κακοκαιρία « Μπάλλος, διακοπή κυκλοφορίας τόσο στη λεωφόρο Κηφισού , όσο και στην παραλιακή, καθώς αναμένονται νέα ισχυρά φαινόμενα από την επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάλλος» στο Λεκανοπέδιο.

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής συγκεκριμενοποίησε, λίγο αργότερα,  το κομμάτι της παραλιακής που θα διακοπεί η κυκλοφορία από τη μία μετά τα μεσάνυχτα, ως τις 8 το πρωί της Παρασκευής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Τροχαίας:

Ανακοινώνεται ότι για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, θα πραγματοποιηθεί πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας Ι.Χ.Ε. οχημάτων και οχημάτων μεταφοράς επιβατών (λεωφορεία: Δ.Χ. και Ι.Χ., ΚΤΕΛ, δημοτικής συγκοινωνίας, αστικής συγκοινωνίας) κατά τις ώρες 01.00΄ έως 08.00΄ώρα της 15-10-2021 και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας των παρακάτω οδικών αξόνων:

α) Λ. Κηφισού, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Παραλιακής Λεωφόρου (χ/θ 0,000) έως το ύψος του Α/Κ Μεταμόρφωσης (χ/θ 15,571) και,

β) Παραλιακή Λεωφόρος Ποσειδώνος, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Λ. Κηφισού έως το ύψος της συμβολής της με τη Λ. Βουλιαγμένης.

Οι ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, δύνανται να παραταθούν ή να μειωθούν και πέραν των καθορισμένων ωρών, αναλόγως των επικρατουσών καιρικών συνθηκών.

Του ανωτέρω περιορισμού εξαιρούνται τα οχήματα εκτάκτου ανάγκης, τα οχήματα κρατικών και λοιπών υπηρεσιών.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.